reklama

venceky/veterniky

Faolan , 09. 09. 2010 - 20:19

reklama

dievcence,velmi pekne by som poprosila o radu,robim venceky a skusala som ich uz niekolko razy,ine recepty,no mne sa skratka nedvihnu,vzdy sa mi roztecu a uz ma to rozculuje.Nasledujem recept krok za krokom,davam aj trocha vody pod plechy,alebo poprskam vodou a stale nic. Plačem Neviete cim to moze byt,alebo co mam urobit? Uz som aj rozmyslala,ze skusim z hrubej muky co to spravi.. Poradi mi niektora? Dakujem pekne KvietokKvietok


reklama


reklama

ahoj....no to može mat vela faktorov...po prvé: musíš to dobre odpálit, potom vela záleží na velkosti vajíčok,používaj M alebo L velkost no a v neposlednom rade, ked pečieš venčeky nesmieš otvárat rúru lebo vtedy najskor možu splasnut...no a aby som nezabudla na venčeky treba používat nejakú kalitnú múku ktorá obsahuje dost lepku tie tesco múky alebo lidl nie sú moc kvalitné...skús použit múku pohronský ruskov mne sa najviac osvedčila tá značka...nech sa ti darí a ak chceš recept rada ti napíšem aj svoj ÚsmevSlnkoTorta

Faolan, Št, 09. 09. 2010 - 20:55

vajicka mam L vzdy. Trubu mam priehladne dvierka,takze vidim,neotvaram.Ono mne sa ani neobtazovali napucit.Vyzerali ako kaiserky. Smútok A muku tak mam dojem ze asi tam bude pes zakopany v tomto pripade... Skusim kupit nejaku novu.Ja vzdy pouzivam len jednu a tu istu muku,na vsetko ostatne je super,lebo je kvalitna a stoji 2x tolko ako tesco alebo sainsbury's znacka. Skusim nejaku inu pozriem recepturu a skusim este raz. No ak budes taka laskava a napises mi svoj recept,budem len vdacna. TlieskamTlieskamTlieskamTlieskam Uz som aj otravena z toho,ze musim hladat,skusat a nahradzovat vsetko ako inu muku,alebo tuky ako cera alebo palmarin,nevviem ake zlozenie je to tu,jooj to je k jedu :-@. Tak som sa tesila ze si zmlsneme a zase budu mat lisky veceru Chichocem sa moj mail je lucia.bakova@mac.com. Dakujem KvietokKvietok

Korona, Št, 09. 09. 2010 - 20:41

Ja robievam venčeky dosť často ale chvalabohu sa mi vždy podaria. Už som skúšala dávať rôzne tuky, napr. Palmarín, olej aj Ceru vždy sa podarili a múku dávam hladkú. Asi to musíš dlhšie odpaľovať ako píše Bosorečka, skúšaj ďalej, nestrácaj chuť, raz sa podaria.Úsmev

ked sa Ti rozteka cesto to znamena,ze mas riedke cesto ked pridavas vajicka davaj pozor pridavaj po jednom a cesto musi mat taku hustotu ako dobry pevny krem ked by sa Ti prilis roztahovali pootvor ruru daj medzi dvierka varechu nechaj ich dobre upiect da sa povedat ze skoro vysusit ja pri dopekani stahujem teplotu rozhodne tam nedavaj vodu na plechKvietokKvietokKvietok

Faolan, Št, 09. 09. 2010 - 20:58

No bezva,tak zase som nieco potototo...Chichocem sa No tak to skusim este raz co to spravi...Dakujem velmi pekne KvietokKvietok

pri venčekoch sa nesmú otvárat dvierka...ved tá voda čo obsahujú ich práveže má nadvihnut a keby si otvorila dvierka tak ti para unikne a nevyrastú...tá voda tam posobí jak prášok do pečiva...chápeš??? poslala som ti email Slnko

Faolan, Pi, 10. 09. 2010 - 13:20

chapem,ale ja som dvierka neotvarala.Smútok Mail mam,dakujem BozkávamKvietok

ahojteSlnko rada by som skusila v sobotu upiecť veterniky.pošlite mi recep prosimKvietok dakujem

180g olej, 6dcl voda, štipka soli, 440g hladká múka, 12 vajíčok....asi tak na 7Oks KvietokKvietokKvietok

ahoj...aj ja som odpiekla už veľa venčekov...a nie vždy sa podariaSmútok ...ale musím dať za pravdu,,bosorečke,, veľmi veľa urobí aj múka...pár krát som sa ulakomila a kúplia lacnú akciovú v tescu či lidli...a skončila tak že svokra z nej potom varila kašu pre mašurkáMrkám...už dlhšiu dobu kupujem len Pohronský Ruskov a som s ňou nad mieru spokojnáÁnoÁnoÁno
a môj recept je: 4dcl vody, 250g hera,štipka soli,400g hladká múka špeciál,8 veľkých vajec...vyjde tak 40-50ks...
a ešte aby som nezabudla...musíš si vyčíhnuť aj teplotu rúry a ako dlho ich treba piecť...ja mám doma tri rúry a na každej pečiem na inej teplote aj iný časSlnkoSlnkoSlnko

ja robím cesto : 3dcl vody, 200g palmarinu dám zovrieť pridám 200g hladkej múky a odpalujem pokial sa mi cesto neprilepuje na misu, odstavím a zamiešam 7-8 vajec, nesmie to byť riedke ani velmi tuhé, nastriekam na plech s pečiacim papierom, pečem na 250 a rúru neotváram počas pečenia, inak splasknú.
plnka: 8dcl vody, 4 zlaté klasy, jeden vanilkový cukor, jedno vajce, 300g ml. cukru,300g palmarinu,rumVyplazený jazykVyplazený jazykBozkávamBozkávam

Sigetka, Pi, 10. 09. 2010 - 07:44

V zeelandii aj v ekvii majú zmesi, ktoré sa len zmiešajú s vodou, nechá sa to postáť a hneď sa môžu striekať venčeky na plech. Nemali ste to už niekto? Ja by som to chcela skúsiť, ale nemám odvahu zobrať to veľké balenie.

Ja mám takéto odpaľované cesto a som s ním veľmi spokojná.
120g masla
250 ml vody
150g hladkej múky
4 vajcia

Do menšej rajnice dáme 120g masla a 250 ml vody a pri miernej teplote miešame, kým sa maslo neroztopí. Keď začne vrieť, odstavíme, a do horúceho pridávame 150g hladkej múky a rýchlo miešame, kým cesto nezačne hustnúť a trhať sa. Potom po jednom pridáme 4 vajcia a dobre rozmiešame, aby cesto bolo hladké a hodvábne.Plech si vymastím masťou nastriekam a pečiem na 200 stupňov kým sa nezdvihnú a začervenajú a potom stiahnem na 150 stupňov a suším. Plech mám v rúre 1 hodinu. Rúru neotváram. A ešte jedna vec, na plech si striekam cesto presne pred vložením do rúry. Nestriekam dopredu, lebo cesto oschne a potom sa tiež nezdvihne tak ako má. Táto jedna dávka je na 12 kusov veterníkov - 1 plech. A s tou teplotou je to tiež pravda, že každá rúra pečie inak.

ja som v cukrarni pekavala 1000ks vencekov denne viem o com pisem ziadna muka nie je na vine odpalovane cesto sa da pokazit iba ak ho kratko odpalujes alebo ze si pridala vela vajec ked je vela vajec a teda riedke cesto vtedy Ti ho v rure velmi roztahuje a v takom pripade je dobre trosku pary vypustit no ked mas dobre cesto venceky sa pecu pri zatvorenej rure ale ak ich vyberies nedopecene splasnu a uz ich nenapravisKvietokKvietokKvietokKvietokKvietok

Faolan, Pi, 10. 09. 2010 - 13:18

tak mi to pripada ze som ho teda kratko odpalovala.Tak uz viem kde sa stala chyba.Dakujem velmi velmi pekne KvietokKvietokKvietokKvietokKvietokKvietokKvietokSlnkoSlnkoSlnkoSlnkoTlieskamTlieskamTlieskam tato rada mi pomohla.Áno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama