reklama

Veľkonočný baranček - ako s cestom do formy

Faolan , 27. 03. 2011 - 13:03

reklama

ahojte,mala by som otazocku,ako mam urobit velkonocneho baranceka,ako mam naliat cesto do fromy,ked mam tu plechovu formu ktora sa sklada z dvoch casti aby bol 3D a spaja s hacikmi na bokoch? Neviem tu nic take najst,skusala som to minuly rok,no vysla mi tak akurat hlava a tot vse.Smútok Rada by som si konecne tento rok urobila k sviatkom,len netusim ako.Poradi niekto?
Dakujem


reklama


reklama

ahojky,
ja mam formu len z jednej casti... robim vacsinou korpus piskotovy, formu vymastim a vysypem mukou, a vypadne krasne... vzdy ho ale necham vychladnut a az potom ho vyberiem.

bozka52, Ne, 27. 03. 2011 - 13:57

Aj mne sa to už stalo,zjedli ho ako bol. ale nedalo mi to a vyskúšala som iný recept a ten zabral. nemám formu barančeka ale zajka. Obe formičky musia byť velmi dobre vymastené a vysypané polohr. múkou. Cesto sa vyleje do väčšej časti ,prikryjeme a pečieme asi 3/4 hod. odokryjeme skontrolujeme či je upečený ak nie tak dopiecť už otvorené. Horúce posypať cukrom alebo ozdobíme penou.To je moja skúsenosť. Cesto: 4žltky vyšlaháme 1hrnček (2dcl.)praš. cukru, pridáme 1hrn. šlahačky, 2hrn. polohr. múky s 1kypr. práš. a sneh s bielkou. TortaTortaTorta

Faolan, Ne, 27. 03. 2011 - 14:24

Dakujem,Bozka super,skutocne uz som nevedela co s tym,myslela som,ze formu zahodim od jedu.Nech som robila co som robila,proste mi vysla len hlava,maximalne pol tela.Vyskusam tvoj recept, TlieskamKvietok napisem ao som dopadla Mrkám

bozka52, Ne, 27. 03. 2011 - 14:35

A nezabudni dať barančekovi červenú mašličku a do papulky zelený lístoček.Určite napíš.Nech sa ti darí. ObjímamObjímamObjímamTorta

Boyle, Ne, 27. 03. 2011 - 18:28

Ahoj, Faolan, ja si vždy vymastím roztopeným 100 %-ným tukom, nechám schladiť a potom vysypem hrubou múkou. Ak sa mi objaví miesto, kde múka nedrží, pretriem tukom a vysypem nanovo. Keď som natierala olejom, nedržal dobre a cesto sa mi prilepilo. Mám tú istú formičku a robí sa mi s ňou výborne. Naplním ju takmer doplna, výhodou je, že na rozdiel od dvojdielnych nespojených foriem sa vždy dokonale vytvaruje, lebo sa pečie dolu hlavou.
Cesto používam bielkové alebo bábovkové, môžeš použiť aj na maffiny. Pridávam sušené ovocie, hrozienka, sekanú čokoládu, oriešky a orechy, spolu cca 200 g.
Bielkové cesto: 4 bielka, 10 dkg cukru, 10 dkg hrubej múky, vanilkový cukor, citrónová kôra, 4 dkg rozpusteného masla, trošku prášku do pečiva. Malo by stačiť z troch bielkov (ak máme rovnakú formu, zo 6 bielkov dávam do väčšej keramickej dvojdielnej), ale ja si robím aspoň zo štyroch - mám rôzne menšie formičky na zajačikov, alebo barančekov, detičky sa potešia, ak majú aj na ochutnanie. Kvietok

Ahoj, Boyle. Ja mám tú väčšiu keramickú dvojdielnu formu na barančeka. Chcela by som sa ťa opýtať, vymastíš a vysypeš aj vrchnú formu? A z tých 6 bielkov sa ti vyplní aj vrchná časť formy? Ďakujem.

Boyle, Pi, 09. 03. 2012 - 20:19

Ahoj, Terezka, mastím a vysypávam aj hornú časť formy a po upečení zo 6 vajec (používam domáce, sú dosť veľké) je forma plná. Nechám vychladnúť vo forme a potom spevním hlavu špajdlou.Nech sa Ti darí!

Ďakujem. Objímam Aj ja mám domáce vajcia a teda dóósť veľké. Dodala si mi odvahy. Blíži sa Veľká noc a u nás bez barančeka to nie je ono. Minulý rok som ich robila celej rodine, tuším 5-6, ale forma oddelená a po upečení som polovičky spájala lekvárom. Asi vyskúšam dopredu so zavretou formou. Už sa teším. Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheTlieskamTlieskamTlieskam

Ahoj, Boyle. Píšem trochu neskôr, ale musím. Vložila som obrázok barančeka na môj účet. Upiekla som ich 6. 3 podľa tvojho receptu a 3 podľa receptu babky žabky http://tortyodmamy.sme.sk/content/velkonocny-barancek-postup. Obrázok je len jeden, lebo všetky mi vyšli na 1 s hviezdičkou. Všekty mi z tej keramickej, dvojdielnej formy vyšli ako na pašu Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahePrvý krát som formu zatvorila. No paráda. Chutné boli veľmi, dokonca niekto mi povedal, že ho zjedli ešte pred Veľkou nocou. Takže veľká vďaka. Recept je odložený a pripravený na budúci rok. Ste zlaté ženy. Ďakujem. ObjímamObjímamObjímamObjímamObjímamÁnoÁnoÁnoÁno

AnaP, Ne, 27. 03. 2011 - 20:02

Ahoj,Faolan,ja mám takú formu ako píšeš.Ja si vždy vymastím každú časť,zopnem tými sponamo/drôtmi,či čo je to/potom spolu celé vysypem múkou ,postavím na tú spodnú plôšku a nakladám dnu cesto tak asi do 3/4.Naplnenú formu položím na plech a dám piecť.pečiem cca na 150-180 stupňov.Ku koncu pečenia kontrolujem špajdlíkom,či je správne upečené.Takto robím z nastavovaého piškotového cesta,ale ide to aj z muffinového ako píše Boyle.Nech sa Ti vydarí. Zlomené srdce Anka

Faolan, St, 30. 03. 2011 - 12:43

No fantazia,konecne som sa dovedela co som chcela vediet.No dnes to idem skusit,prednedavnom sme sa prestahovali do maej dedinky uprostred nicoho,len lesa a uz nas tu susedia dnes pozvali na navstevu s malym obcerstvenim Úsmev Tak by som rada nieco pekne priniesla.Uz som si kupila cervenu maslicku a odtrhnem nejaku haluzku z vrby zo zahrady.Este si musim kupit striekacie vrecusko chytro po ceste pre dceru do skoly. Vecer dam vediet,ako to cele dopadlo.Úsmev Dievcence dakujem velmi pekne,velmi ste mi pomohli... BozkávamKvietokObjímam

Faolan, Št, 31. 03. 2011 - 15:39

No tak som to vcera skusala piect,no nemala som dobre vajicka.Kupila som narychlo v obchode,no tak aj vyzerali.Neslo mi to ani poriadne naslahat,nebolo to to,co mavam vzdy,ked ich kupim u naseho uja masiara vo vedlajsom meste Smútok.Nemala som cas tam ist.No nejako to cele dopadlo,vyslo mi z toho po upeceni asi tristvrte toho baranceka.No bolo to chutovo dobre,tak sme to narezali na platky a jemne pocukrovala a vzala sebou na navstevu.Este sme urobili brownies a a aky uspech zozal ten barancek - teda tie platky kolacika Úsmev! Dala som tam aj hrozienka a susene ovocie,trocha mandli,rumu a bolo. Uz mam vajicka konecne,tak zase cez vikend upeciem poriadneho baranceka a ozdobim penou. Dam vetvicku aj maslicku,odfotim,ale ako to zmensim aby sa mi to sem voslo,neviem.To budem musiet vyspekulovat Mrkám Este raz dakujem dievence Úsmev Teraz uz aspon viem,ako na to tym spravnym sposobom

Faolan, Ne, 03. 04. 2011 - 11:28

Este mam jednu otazku,ked ho ozdobim snehom z bielkov,necham to vysusit volne,alebo ususit v trube pri 100 stupnoch?

Boyle, Ne, 03. 04. 2011 - 19:39

Ja pridávam aspoň 150 g cukru a na jedno bielko a trochu aj povarím, potom nepadá a pekne zaschne na vzduchu. Nech sa Ti darí!

dakujem velmi pekne za rady kocky.Ja som kupila teito formy tento rok a barancek upeceny a zajac sa dopeka.Robila som citronovo,orieskovo hrozienkove cesto a vonia to zatial neskutocne.Este raz dakujem Bozkávam

Faolan, Ne, 08. 04. 2012 - 13:06

Joooj Labianca az sem to citim ako to popisujes Vyplazený jazyk.Mne sa konecne podarilo urobit baranceka .Uz som myslela ze no sand nikdy neupeciem. Smútok Pridala som hrozienka namocene v rume a posekane mandle. Ideme svagrovcom tak to vezmem sebou.To bude mnamka po obede.... Mrkám Dakujem vsetkym dievcatam za vzacne rady. Veselu velku noc! KvietokSlnko

dobry den,p.Boyle prosim o recept vasho Velkonocneho baranceka peceneho v dvojdienej hlinikovej forme a co znamena PDP budte tak dobry cakam dik 

Dakuje aramana uz som pochopila co znamena pdp ale velmi dik a uz sa pecie len neviem ako dopadne????????Prvy krat peciem v hlinikovej forme a som ho uzavrela vrchnou castou ,ale trochu zacalo vytekat dobre ze som dala este jeden plech dolu.Dam foto ak sa podari este raz dik Marta

 

 

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama