reklama

Vynikajúci tvarohový koláč

Pridal/a mianc dňa 15. 04. 2012 - 15:18 - Recepty mianc
obrázok k receptu

reklama

Recept som dostala od kámošky, robila som ho dnes prvý krát a už sa za ním zaprášilo..xixi ani riadne stuhnúť nestihol, lebo je vynikajúci a nie náročný

Ingrediencie
Cesto:
2 kusy vajce
1 hrnček kryštálový cukor
1⁄2 hrnček olej
2 hrnčeky hladká múka
1 kus prášok do pečiva
1 kus vanilkový cukor
1 hrnček mlieko
1 polievková lyžica kakao
Krém:
500 millilitrov mlieko
2 balíky Zlatý klas
5 polievkové lyžice kryštálový cukor
250 gramov Hera
500 gramov tvaroh
Poleva:
500 millilitrov kyslá smotana
100 gramov čokoláda na varenie
Postup

Postup:

Korpus: 2 vajcia, 1 hrnček kryšt. cukru, 1/2 hrnčeka oleja, 2 hrnčeky hladká múka, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 1 hrnček mlieka- všetko spolu vymiešať , do polovice dať 1 PL kakaa. Bielu časť cikcakovito dať na vymastený a vysypaný plech a potom do prázdnych miest pridať tmavú časť cesta , dať upiecť.

Krém: 1/2 litra mlieka , 2 Zlaté klasy a 5 PL kryšt. cukru uvariť , do horúceho dať 1 Heru a 2 tvarohy , poriadne vymiešať a dať na cesto poleva: v 2 kyslých smotanách rozpustiť 1 čokoládu na varenie a tým poliať celý koláč , dať do chladničky stuhnúť.

Celkový čas
30 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 1 (1 hlas)

reklama


reklama

mianc, Ne, 15. 04. 2012 - 15:19

zabudla som, ja som dala ešte ovocie (jahody s banánom) Úsmev

Cessy, Ut, 24. 04. 2012 - 22:22

ovocie sa dava uz na upecene cesto?? pod tvarohovu plnku???

niki, Ne, 15. 04. 2012 - 16:21

Mnam,hned by som si dala Vyplazený jazyk ,a ten tvaroh hladky alebo hrudkovity tam ide?dakujem Slnko

mianc, Ne, 15. 04. 2012 - 17:33

mal by ísť hladký, ale poslala som môjho muža do obchodu a doniesol mi jemne hrudkový, takže to neprekážalo a chutil aj tak.. ale verím, že s jemným je ešte lepší.. MrkámChichocem saChichocem saChichocem sa

mianc, So, 21. 04. 2012 - 21:44

nie je, lebo sa rýchlo zjedol, ale isto budem robiť, tak musím odfotiť.. dúfam, že už stihnem a nezabudnem.. Úsmev

Ja mam mozno jednu blbu otazku, ale tie kysle smotany sa zohrievaju s cokoladou, alebo sa rozpusti cokolada a vleje do smotany? :)

mianc, So, 21. 04. 2012 - 21:45

dala som kyslú smotanu s čokoládou stopiť spolu na platničku a potom to išlo na koláč!

ellys, Ut, 01. 05. 2012 - 00:37

chcela som položiť tú istu otázku a to tá smotana sa nezrazí tým teplom ? Ď

mianc, St, 02. 05. 2012 - 08:12

Úsmev nie nezrazila sa mi.. Úsmev bola fajná..ja som ju prihrievala na miernom ohni ÚsmevÚsmevÚsmev

sona7, Po, 16. 04. 2012 - 08:36

...nicicika,ja myslim ,ze cokolada sa rozpusti a da sa do smotany,
v sobotu ho spravim,mame hody Úsmev
dik za recept..

Ja tak často robievam čokoládu na perník alebo na jablková miešaný či kofolový koláčik. Nad parou až je rozpustená čokoláda, pridám kyslú smotanu a miešam až kým sa nespojí a nevidieť biele bodky či hrudky, keď dávam smotanu , vtedy už mám vypnutú čokoládu a je to super varianta.

mianc, So, 21. 04. 2012 - 21:47

super, musím vyskúšať aj takto.. ja som to zohriala spolu ÚsmevChichocem sa
tak potom dám vedieť, ktorá varianta viac chutila.. Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

tento poznám, je fakt dobrý, ked som získala recept robila som ho často, teraz som si ho pripomenula a tú polevu z kyslej smotany a čokolady používam aj na iné kolačiky Áno

leja25, Po, 23. 04. 2012 - 18:25

včera som tento úžasnýýýý koláčik spravila a poviem Vám je vážne úžasný, fantastická chuť TlieskamÁnoÁnoÁnoÁno všetkým veľmi chutil, len sa tak zaprášilo po koláčiku Váľam sa od smiechu po podlahe ja som vyskúšala a dala som polku palmarinu a polku obyč.masla, cesto som troška poliala šťavou z jahôd-upečené a dala som i ovocíčko: jahôdky a maliny bolo to že wow TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam vrelo odporúčam ďalej tento super receptík Pohoda

tak tento koláč včera upiekla moja mama a sama som zjedla asi pol plechu. je naozaj fantastický TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

tony, Ne, 05. 08. 2012 - 13:14

je uzasny, prave som ho dokoncila, mame slivkovu sezonu, takze som tam supla slivky, len nevydzral stuhnut Chichocem sa

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama