reklama

plundrove cesto


reklama

ahojte viete mi poradit osvedceny recept na plundrove cesto je to kysnute cesto ktore sa preklada potrete maslom ako listkove dakujemÚsmevTlieskamBozkávam


reklama


reklama

pumpel, So, 07. 08. 2010 - 13:22

ja mám tento recept,z ktorého robím briošky na raňajky pre moju poloviču-pozri pri mojich výtvoroch:
HLAVNÉ CESTO:
droždie 40g,cukor 120g,mlieko 220g,maslo 120g,žĺtko 3ks,van.cukor 1x,citr.kôra trošička,múka hladká 500g,soľ trošička.
droždie,cukor,mlieko,roztopené maslo,žĺtka,van.cukor a kôru z citróna vymixujeme a potom tam pomaly vmiešame múku a soľ.dáme do chladničky na 15minút.
MASLOVÉ CESTO:
maslo 400g,múka hladká 40g
maslo musí mať izbovú teplotu a byť mäkké,vmiešame do neho múku,dobre premiešame,vypracujeme si takú malú tehličku a dáme na 15 minút do chladničky.
potom si hlavné cesto rozvaľkáme na štvorec,kde úplne na pravo do stredu vložíme maslové cesto.zľava do prava hlavné cesto preložíme,prevaľkáme a opäť preložíme jednu tretinu zľava do prava a tretiu tretinu z prava do ľava.zakryť utierkou a dať na 20 minút do chladničky.
potom opäť prevalkať,a preložiť,štvrtinu z jednej aj z druhej strany a potom ešte to celé na polovicu,opäť dať na 20 minút do chladničky a potom už len s cestom pracovať.mne sa cesto osvedčilo,ale ja si ho pripravujem skôr,rozrežem na polovicu,dám zamraziť a až neskôr spotrebujem,lebo sa mi zdá,že po rozmrazení je vlačnejšie.z tejto dávky vyjde asi 24ks briošiek.tak snáď som pomohla.vyskúšaj.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama