reklama

Tvarohový krémovník

Pridal/a Mariolka dňa 23. 11. 2014 - 22:57 - Recepty Mariolka
Tvarohový krémovník, Recepty na koláče, Mariolka

reklama

Jemný tvarohový koláčik...

Ingrediencie
500 millilitrov mlieko
5 polievkové lyžice kryštálový cukor
5 kusy bielok
150 gramov práškový cukor
3 kusy žĺtok
1 kus vajce
150 millilitrov olej
1 kus vanilkový cukor
1 kus Zlatý klas
220 gramov polohrubá múka
500 gramov tvaroh
2 polievkové lyžice kakao
1 čajová lyžička prášok do pečiva
2 kusy žĺtok
1 kus vajce
120 kusy margarín
120 gramov práškový cukor
Postup

CESTO:

220g polohrubej múky

120g margarínu

 120g práškového cukru

1 vajce

 2 žĺtka /bielka si odkladáme do jednej nádoby, ešte ich do koláčika použijeme/

 1 PL kakaa /čím tmavšie, tým lepšie/

1 ČL kypriaceho prášku

Všetky suroviny v miske dobre zmiešame. Hlbší plech /ja používam s rozmermi 26 x 36 cm, vysoký cca 4 cm/ si vymastíme a dôkladne vysypeme polohrubou múkou. Cesto len tak ledabolo v rozostupoch naplácame na plech a pomúčenými /ale lepšie je navlhčiť si ruky vodou/ ho roztláčaním roztiahneme po celom plechu. Je to na pohľad piplačka, ale dá sa to...

PLNKA:

500ml mlieka

 500g tvarohu /kľudne môže ísť plnotučný ako aj odtučnený/

 150g práškového cukru

 1 Zlatý klas

 1 balíček vanilkového cukru

 1,5 dl oleja

1 vajce

 3 žĺtky /a znova si bielka odložíme do spomínanej nádoby/

 Všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom /ja používam mixér určený na kokteily, všetko to vsypem - nalejem do nádoby a dohladka rozmixujem/. Plnku vylejeme na cesto a pečieme v rúre na 180 °C - 15 / 20 minút. Plnka nebude ešte celkom dopečená, ale to nevadí. Na takto nedopečený koláčik navrstvíme sneh, ktorý dopekáme ešte 10 minút. Necháme koláčik dobre vychladnúť /ja keď si ho pripravujem večer, tak ho nechám v chladničke do druhého dňa/ a potom pokrájame.

SNEH: 5 bielkov /tie, ktoré sme si odložili z prípravy cesta a plnky/ a 5 PL kryštálového cukru. Bielky začneme šľahať dotuha. Keď sa začne tvoriť sneh, prisypeme cukor a došľaháme dotuha.

Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 3.3 (3 hlasov)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama