reklama

Tvarohova plkna - kde som urobila chybu?


reklama

Včera som robila tvarohový krém - 2 tvarohy, 2smotany na šľahanie, cukor a želatinový stužovač. Vyšľahala som tvaroh a cukor a potom pridala šľahačku. Želatinu som dala napučať a potom som to ohrievala podľa návodu. Pridala do nej 2 lyžice krému a vmiešala do ostatného krému. Ale urobili sa mi hrudky z tej želatiny aj keď som to potom šľahala mixérom nedalo sa to rozšľahať. Podľa mňa ten krém by mal byť hladký bez tých hrudiek. Poradte mi prosím kde som urobila chybu.Inač chťovo je výborný, taký osviežujúci.Veľmi pekne vam už vopred ďakujem.Mam piecť tortu z takým krémom a včera to bola skúška len doma a som bezradná lebo s tými hrudkami to do torty nemôžem dať.


reklama


reklama

jarka22, Št, 14. 06. 2012 - 08:28

ja robim tuto plnku z praskovym stuzovacom....mozno ti poradí niekto skusenejsi.. Slnko

dadika, Št, 14. 06. 2012 - 08:34

No ja by som nabudúce nepoužila klasickú "varenú" želatínu, ale určite žel.stužovač za studena. Teplá želatína ti rýchlo vychladla a stuhla po zmiešaní so studenými surovinami a preto ti ostali hrudky. Kvietok

Přesně tak, do tohoto krému jedině želatinový ztužovač za studena Dr.Oetker!

kramky, Št, 14. 06. 2012 - 08:56

Chichocem sa skús použiť miesto želatíny olé oetker bez varenia ObjímamZlomené srdceObjímam

tam nie je chyba, je jedno či sa pridá obyč želatína(samozrejme správne pripravená) alebo ŽS za studena(aj keď to je pohodlnejšie rýchlejšie
...chyba bola v tom, že si ten tvaroh šľahala s cukrom...tvaroh treba iba premiešať s cukrom a nešľahať, vtedy zredne :)

bobrík, Št, 14. 06. 2012 - 13:13

Lenže ona nepíše, že mala krém riedky, ale že tam mala hrudky.... PrekvapeniePrekvapenie , takže určite stužovač za studena, alebo olé...ako píše dadika ÁnoÁnoÁno , želatína rýchlo stuhla a urobili sa hrudky, mne sa to tiež už prihodilo Chichocem saChichocem sa , takže si už dávam bacha Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

dasak, Št, 14. 06. 2012 - 13:17

tú želatínu treba rozpustiť, poriadne do nej zamiešať trošku krému a hneď také teplé to liať do zvyšného krému a zároveň to mixovať alebo rýchlo miešať. Pretože ten zvyšný krém je chladnejší a keď to rýchlo nevmiešaš, tak želatína zhustne a urobia sa ti hrudky, ktoré potom už nerozmixuješ. A je fakt jedno, či použiješ želatínu,stužovač a alebo olé - všetko zahustí, ide len o spôsob prípravy...nabudúce sa ti to podarí.

Najprv treba do roztopenej želatíny vmiešať dve tri lyžice krému a až potom ju pridať do ostatného krému. Takýmto postupom sa hrudky nespravia.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama