reklama

Tamarkina Kabelka

Pridal/a molina dňa 13. 09. 2015 - 13:52 - Recepty molina
Tamarkina Kabelka, Recepty na torty, molina

reklama

Vynikajuca ovocna torta plnena jahodami a cucoriedkami

Ingrediencie
Na dva korpusy:
8 kusy vajce
360 gramov práškový cukor
2 balíky vanilkový cukor
500 gramov hladká múka
300 millilitrov olej
200 millilitrov voda
2 balíky prášok do pečiva
4 polievkové lyžice kakao
250 gramov mascarpone
Plnka:
250 millilitrov šľahačková smotana
1 balík stužovač šľahačky
  cukor
Parížsky krém:
100 gramov čokoláda
250 millilitrov šľahačková smotana
Ostatné:
  jahody
  čučoriedky
  džem
Postup

Budeme potrebovať dva korpusy. Na 1 korpus potrebujeme: 4 vajíčka (ak sú malé, tak 5), 180 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 250 g hladkej múky, 150 ml oleja, 100 ml horúcej vody, 1 prášok do pečiva, 2 lyžice kakaa

Korpus:

Celé vajíčka vymiešame s cukrom, pomaly prilejeme olej, vodu. Prášok do pečiva pridáme k múke a postupne zapracovávame do cesta. Cesto rozdelíme na polovice. Do jednej pridáme kakao.

Formu na tortu vyložíme papierom na pečenie – len dno, boky vymažeme maslom. Cesto dávame do formy nasledovne: do stredu 2 lyžice bieleho, potom naň 2 lyžice tmavého a opäť biele, tak tmavé - vždy po 2 lyžice na to isté miesto (cesto sa postupne rozteká ku krajom ), kým nespotrebujeme všetko. Pečieme cca 50 minút pri teplote 1800C.   

Postup: 

Korpusy necháme vychladnúť, každý prerežeme raz, takže máme 4 pláty. Prvý plát natrieme tenkou vrstvou ovocného džemu (čierne ríbezle) natrieme mascarpone krém a poukladáme jahody nakrájané na plátky, prikryjem plátom korpusu, ktorý natrieme zospodu mascarpone krémom.

Na vrchnú časť plátu natrieme tenkú vrstvu džemu a parížsky krém, posypeme čučoriedkami.

Opäť prikryjeme plátom korpusu, natretý parížskym krémom.

Takto pokračujeme striedavo, korpus postavíme na podložku a celú tortu natrieme mascarpone krémom, dáme zachladiť. Môžeme ešte nerovnosti zakryť maslovým krémom a necháme dobre vychladiť. Torta je pripravená na poťahovanie.

Poťahovaciu hmotu rozvaľkáme na väčší polkruh a potiahneme polovicu torty,  to isté zopakujeme na druhú stranu. V strede doplníme pruh a spojíme oba polovice. Zakryjeme spoje pásikom, vymodelujeme rúčky a necháme vychladnúť. Dozdobíme podľa vlastnej fantázie. 

 

 

Celkový čas
3 minúty
Čas prípravy
2 minúty
Čas varenia / pečenia
1 minúta
Zatiaľ nehodnotené

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama