reklama

Slávnostná torta s ovocím

Pridal/a Irma dňa 02. 09. 2015 - 16:01 - Recepty Irma
Slávnostná torta s ovocím, Recepty na torty, Irma

reklama

Ľahká smotanová torta s ovocím.

Ingrediencie
1000 gramov kyslá smotana
1000 gramov smotana na šľahanie 33%
1000 gramov mäkký tvaroh
90 gramov prášková želatína
120 gramov práškový cukor
60 gramov holandské kakao
100 gramov mleté orechy
100 gramov malinový džem
6 kusy trubičky v krabičke
600 gramov jahody
500 gramov maliny
250 gramov černice
250 gramov smotana a šľahanie 33%
Postup

Upečieme si dva rozdielne veľkosti korpusov z 3 a 2 väčších vajec v okruhlých formách. Z vychladnutých korpusov stiahneme papier na pečenie. Na dno foriem dáme nový papier na pečenie (musí okolo prečnievať) a uložíme naň korpus.

Nastriháme si ešte trochu vyššie pásy papiera ako je výška formy a umiestníme ju zvnútra všade okolo až po dno. Sem budeme nalievať postupne smotanové plnky. Suchú želatinu rozdelíme na tri časti.

Do menšej nádobky dáme cca 15 dcl vody, nasypeme 1-vú želatinu a dobre rozmiešame. Nechame minimálne 10 min. napučať, zatiaľ na uložené korpusy rozotrieme malinový džem. Smotanu, šľahačku a tvaroh rozdelíme v rovnakom pomere do troch nádob. Podľa chuti pridáme práškový cukor ja dávam 2 PL a rozmiešáme. Do prvej pridám pomlete lieskové orechy, do druhej kakao a tretia zostane čistá.

Želatinu za stáleho miešania zahrievame (nevaríme) až do úplného rozpustenia. Nechame ju cca 5 min. vychladnúť potom do nej dáme z plnky cca za dve lyžice z prvej nádoby, zamiešame a celé prelejeme späť. Dobre zamiešame a naberačkou nalievame plnku na korpusy. Dáme do chladničky na cca 25 min. stuhnuť. Potom si pripravíme kakaovu variaciu a na koniec čistú. Necháme cez noc zatuhnuť v chladničke.

Pripravíme si tvrdenu ozdobnu podložku/podnos na ktorý preložíme tortu tak, že odopneme vonkajší uzáver a uvoľníme spodok aj papier. Teraz uzáver zavrieme tak aby obruč obopínala len tortu. S citom vytiahneme spodok a pomocou tenkého širokého lopárika (dvoch širokých nožou) preložíme tortu už bez papiera. Okolo musíme naniesť vyšľahanú šlahačku aby sa trubičky prichytili, pekne okolo.

Ozdobnou mašlou to celé uchytíme. Vrch torty vyzdobíme čerstvým ovocím. Ja som spodnú časť tejto krehkej ale ťažkej torty vystužila aby sa to celé udržalo. Pred podávaním sa vrchná torta zložila a boli dve identické torty rôznych veľkostí.

Doplňujúce poznámky

Základnu verziu som rokmi zdokonalovala a variacie sú nekonečné.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

daska.t, Št, 03. 09. 2015 - 08:43
Irmuska, je nadherna, a ze aj tak ako vyzera aj chuti, som sa uz neraz presvedcila :)
reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama