reklama

Broskyňová torta

Pridal/a melisa dňa 09. 08. 2015 - 13:41 - Recepty melisa
Broskyňová torta , Recepty na torty, melisa

reklama

Tortička je výborná, osviežujúca a kto má rád broskyne, príde si na svoje.

Ingrediencie
Korpus:
5 kusy vajce
7 polievkové lyžice kryštálový cukor
7 polievkové lyžice polohrubá múka
2 čajové lyžičky prášok do pečiva
2 polievkové lyžice voda
1 polievková lyžica holandské kakao
Ovocná plnka:
500 millilitrov voda
1 kus Bolero broskyňový džús v prášku
1 kus Zlatý klas
Tvarohová plnka:
250 gramov jemný tvaroh
250 millilitrov smotana na šľahanie 33%
1 kus Smeta-fix
  práškový cukor
1 kus vanilkový cukor
720 millilitrov broskyňový kompót
1 kus tortové želé číre
250 millilitrov smotana na šľahanie 33%
1 kus Smeta-fix
Postup

Korpus:

bielky vyšľaháme so štipkou soli dopenista, po lyžiciach zašľaháme cukor, po jednom žĺtky, vodu, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Rozdelíme na polovicu a do jedne časti pridáme kakao. Upečieme v tortovej forme, priemer 24 cm, ktorú vymastíme a pomúčime. Najskôr nalejeme žlté cesto a naň kakaové cesto. Teplota 180°C 25 minút, sú iba orientačné, vyskúšame špajdlou.

Tvarohová plnka:

tvaroh si vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom podľa chuti a trochou šťavy s kompótu. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme so smetafixom na požadovanú hustotu a pridáme ju do pripraveného tvarohu.

Ovocná plnka:

v 500 ml vody rozmiešame broskyňový džús Bolero ( môže byť aj iný broskyňový) a uvaríme puding. Necháme vychladnúť.

Šľahačkovú smotanu na zdobenie vyšľaháme dotuha.

Korpus si prekrojíme priečne na polovicu, pokropíme troškou broskyňovej šťavy z kompótu a natrieme ovocnú broskyňovú plnku. Necháme stuhnúť v chladničke. Potom natrieme tvarohovú plnku. Prikryjeme druhou polovicou korpusu. Natrieme tenkou vrstvou šľahačky a poukladáme plátky nakrájaných broskýň z kompótu nahusto vedľa seba. Číru želatínu si pripravíme podľa návodu, keď začne tuhnúť, lyžicou nalejeme na broskyne a necháme stuhnúť. Povrch dozdobíme zvyšnou vyšľahanou šľahačkovou smotanou.

 

 

 

Celkový čas
1 hod, 20 minút
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
20 minút
Priemer 5 (1 hlas)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama