ozdoby na slané torty

slaná torta - papučky

Chcem sa s Vami podeliť o postup, aký si som zvolila pre moju druhú slanú tortu - papučky.
Na trhu sú rôzne druhy a tvary chlebíkov, z ktorých sa dá vybrať požadovaný tvar, ja som zašla do kauflandu.
1. vykrojila som chlebík do požadovaného tvaru
2. vystlala som si papučky plátkami údeného syra - ani nebolo treba, lebo tento chlebík je suchší a tak nejaká tá vlhkosť do kôrky nie je na škodu (to je aj pre mňa poučenie na budúci raz)

Fotopostupy: 

Zemiakové venčeky

Zemiakové venčeky - v malom prevedení na oslavy a k nápojom, vo väčšom prevedení na chutnú večeru.

Tipy a triky: 

Fotopostupy: 

slané zvieratko

Zvieratko sa dá použiť ako ozdoba na slanú tortu alebo vo väčšom vydaní aj ako samostatná 3D slaná torta

PS: Tento týždeň mi definitívne doslúžil môj fotoaparát Smútok a tak vkladám posledný fotopostup, ktorý sa mi podarilo nafotiť ...zároveň sa ospravedlňujem za kvalitu obrázkov, ale vyzerajú presne tak, ako keď spadne foťák na dlažbu Mlčím

Tipy a triky: 

Fotopostupy: 

torta pre tanecnika Latino

toastovy chlieb,pomazanky,sunky salamy klobasy,zelenina,olivy.Syr,asi 3 druhy,,,aj tanecny par je vyrezaný zo syra.hotova za pol hodinku

Tipy a triky: 

Fotopostupy: 

chlib s vajcama - i chlop musi znac navaric :)

Tipy a triky: 

Fotopostupy: 

oči, ňufák-slané zvieratko

Je to jednoduché-ale možno to niekomu pomôže...
na veľké zvieratká sa mi osvedčilo použiť na dokončenie tváre čiernu reďkovku...reďkovku umyjem, osuším a len jednoducho do nej zapichnem vykrajovačku potrebnej veľkosti...vykrojený tvar iba podrežem...najmenšie bodky (v očiach a na nose)naznačím pevnejšou slamkou na pitie a vylúpnem pomocou špičky noža...biele časti vykrajujem z plátku reďkovky...vykrojené časti poskladám a položím do plnky na hlave alebo upevním pomocou špáradiel

Tipy a triky: 

Fotopostupy: 

Syrový košík

Ja som syrový košík zapletala klasikou,a výsledok....

Tipy a triky: 

Fotopostupy: 

falošný košíkový výplet

Slaný košík som skúšala robiť už viacerými spôsobmi - najkrkolomnejšie bolo pletenie s maxi parenicou a najjednoduchšie je asi zdobenie krémom. No keď ma oslovili z časopisu Torty od mamy, chcela som ukázať niečo nové a môj pokus dopadol takto...

Tipy a triky: 

Fotopostupy: 

Slaný dort - podkova

Tady je slíbený fotopostup na slanou podkovu, jak ji dělám já:

Recept na těsto (menší podkova nebo kulatá forma o prům. 24 cm):
290 ml mléka
1 polévková lžíce oleje
1 kávová lžička citronové šťávy
1 celé vejce
500 g hladké mouky
2 kávové lžičky soli
1 kávová lžička cukru (krystal)
10 g sušeného droždí (používám to s vlaštovkou na obalu)

- kdo má pekárnu - program těsto, kdo nemá - zadělat klasicky na kynuté těsto, nechat vykynout, po vykynutí namačkat do máslem vymazané formy a nechat ještě aspoň 30 min. vykynout ve formě, potom upéct na cca 180°C asi 25-30 minut do růžova.

Tipy a triky: 

Fotopostupy: 

vtáčik na slanú tortu

1. potrebujete. vajíčko, kolieska z mrkvy, klinčeky(oči), kvetinkový vykrajovač, nôž
2. na vrchnej časti vajíčka urobíte zárez na hrebienok
3. z plátkov mrkvy vykrojíte hrebienok, prípadne aj nožičky a nožom upravíte tvar a veľkosť( keď robím viacero vtáčikov, nakrájam si z mrkvy malé hranolčeky a strúhadlom na ceruzky -mám jedno špecialne kúpene len do kuchyne-vytvarujem zobáčiky-potom ich mám všetky pekne rovnaké)

Fotopostupy: 

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.