reklama

Severínky s karamelovým krémom

Pridal/a keli62 dňa 18. 12. 2011 - 16:46 - Recepty keli62
Severínky s karamelovým krémom, Recepty na drobné pečivo, keli62

reklama

Niečo ako laskonka, veľmi chutné.

Ingrediencie
Cesto:
4 kusy bielok
310 gramov práškový cukor
255 gramov orechy
35 gramov maizena
40 gramov čokoláda
Krém:
3 kusy vajce
3 polievkové lyžice kryštálový cukor
250 gramov maslo
1⁄2 plechovka Salko karamelové
Na ozdobu:
  čokoláda
Postup

Cesto:

Z bielkov a práš.cukru vyšlaháme tuhý sneh. Pridáme orechy, škrob a strúhanú čokoládu. Premiešame jemne lopatkou.

Dáme do vrecka s hladkou špičkou a striekame na vymastený a vysypaný plech kolieska vo veľkosti väčšej mince. Môžu byť aj väčšie kto ako chce.

Pečieme vo vyhriatej 180stup. trúbe asi 5-8min a potom teplotu stiahneme na sušenie ešte asi 10min. Musia sa pekne dvihnúť a držať tvar. Hotové sú celkom vysušené.

Ak budete dávať druhý plech, znovu vyhrejte na 180 stup., inak sa vám kolieska roztečú, nebudú držať tak pekne.

Krém:

Vajíčka a cukor šľaháme nad parou. Po vychladnutí  vyšľaháme s  maslom a  karamelovým salkom. Vrch ozdobíme čokoládou.

Doplňujúce poznámky

Nech sa vám vydaria,sú fakt výborné.

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (1 hlas)

reklama


reklama

Vyplazený jazykVyplazený jazyk Ďakujeme.. do toho krému idú bielky.. nie žltky? ( ja len pre istotu Hambím sa )

keli62, Po, 19. 12. 2011 - 08:41

Prepáčte jasné že celé vajcia.Som sa pomýlila.

aramana, Po, 19. 12. 2011 - 12:16

...a čo my, teliatka? Hambím sa
ten sneh s cukrom robím nad parou? Hambím sa

..aha, v zátvorke - nie nad paru Chichocem sa (veď vravím, teliatka Hambím sa )

severínky som bez menších problémov zvládla, len by som potrebovala poradiť s tou plnkou. Nemám žiadne skúsenosti s plnkami nad parou a tak to aj dopadlo: plnka sa mi zrazila Smútok mohol by mi niekto prezradiť presný postup...poprosím taký po lopate Úsmev a ďakujem za super recept, laskonky máme radi a táto varianta ma zaujala...už len to dotiahnúť do úspešného konca Váľam sa od smiechu po podlahe

aramana, St, 04. 01. 2012 - 12:36

?Mne sa nad parou ešte nikdá nezgrcla ak robím takto - vajcia šľahám s cukrom nad parou do zblbnutia (samozrejme, nie v plastovom - aj také tu už bolo Chichocem sa )Ak sú len 3, tých 35 minút by malo stačiť - tu znova podotknem - vajcia musia prejsť tepelnou úpravou, preto tak dlho.To že už sú uvidíš podľa farby a podľa toho že sa ti už nebude chcieť bo to bude husté jak sviňa.Dám to bokom a pridám všetko ostatné (maslo nakrájané na 5 častí,....)Tým zabezpečím že na 100% bude mať za hodinu maslo rovnakú teplotu ako vajcia.Po hodine, dvoch vyšľahám. Úsmev

esi, Ut, 29. 05. 2012 - 07:31

Tak toto určite vyskúšam, lebo to musí byť neskutočná dobrota. A ešte sú aj vééééľmi peknučké.

anip, Ne, 04. 11. 2012 - 19:53

Aj mne sa veľmi páčia, určite vyskúšam.Ďakujem za receptík. ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

jano1, Po, 18. 03. 2013 - 21:25

Vyzerá to super a na kolko stupňov sušuť?Ďakujem

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama