reklama

Schwarzwaldská višňová torta

Pridal/a Oľa123 dňa 13. 10. 2014 - 21:17 - Recepty Oľa123
Schwarzwaldská višňová torta, Recepty na torty, Oľa123

reklama

Šľahačková torta

Ingrediencie
Korpus:
140 gramov čokoláda
75 gramov maslo
180 gramov cukor
6 kusy vajce
100 gramov múka
Plnka 1:
500 millilitrov višňová šťava
4 polievkové lyžice škrob
2 polievkové lyžice cukor
800 gramov višne
100 millilitrov čerešňovica
Plnka 2:
800 millilitrov šľahačková smotana
2 balíky vanilkový cukor
Dokončenie:
100 millilitrov čerešňovica
  čokoláda
  višne
Postup

Korpus:

Čokoládu s maslom rozpustíme. Žltka vyšľaháme s cukrom dopenista, pridáme čokoládovú masu, sneh z bielok. Opatrne vmiešame múku, 50 g škrobu a 2čaj. lyžičky kypriaceho prášku. Upečieme v tortovej forme pri teplote 180°C, cca 45 minút. Po vychladnutí 2X prerežeme.

Plnka 1:

500 ml višňovej šťavy, 4 PL škrobu, 2 PL cukru - uvaríme, potom primiešame 800 g odkvapkaných višní a necháme vychladnúť. Môžeme pridať aj 100 ml čerešňovice.

Plnka 2:

Vyšľaháme si 800 ml šľahačky a 2 balíčky vanilkového cukru.

Na 2 spodné pláty rozdelíme višňovú hmotu. Každý plát natrieme šľahačkou, aj 3. plát, ktorý sme predtým poliali 50 ml čerešňovice.

Celú tortu potrieme zvyškom šľahačky a ozdobíme strúhanou čokoládou a višňami.

Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama