reklama

Šachová torta

Pridal/a teta.máša dňa 01. 08. 2011 - 08:34 - Recepty teta.máša
Šachová torta, Recepty na torty, teta.máša

reklama

Veľmi chutná tvarohová torta

Ingrediencie
3 kusy piškótový korpus
Krém:
12 plátky želatína
250 gramov tvaroh
250 gramov mascarpone
1 deciliter mlieko
200 gramov práškový cukor
2 balíky vanilkový cukor
1 kus citrón
5 decilitre šľahačka
Dokončenie:
  keksy
  orechy
Postup

Tvarohová torta – šachovnica

Piškóty:

Upečieme si piškótové korpusy kakaové, 3 ks o hrúbke cca 2 cm.

Tvarohový krém:

želatína – 12 plátkov, alebo prášková – 20 g, 250 g jemného tvarohu, 250 g mascarpone (alebo môžeme použiť 500g jemného tvarohu), 1 dcl mlieka 200g práškového cukru 2 bal. vanilínového cukru 1 citrón 5 dcl šľahačkovej smotany

Želatínu si pripravíme podľa návodu – namočíme do vody. Tvaroh s mliekom vyšľaháme na jemno, pridáme cukor, vanilínový cukor, citrónovú šťavu a nastrúhanú citrónovú kôru. Pomaly pridávame želatínu a keď krém začína tuhnúť, pridáme vyšľahanú šľahačku. Krém naplníme do zdobičky a plníme tortu.

Na ozdobu: pomrvené kakaové sušienky, sekané orechy...

Postup:

Kakaové korpusy si upravíme nasledovne: 1 plát necháme v celku ako spodok torty, 2 pláty dáme na seba a pomocou tanierov alebo šablón, ktoré si pripravíme s kartónového papiera, rozkrájame na kotúče široké 2cm. Začíname od vonkajšieho priemeru. Podľa veľkosti tortovej formy nám vzniknú kotúče 2x5 ks.

 Na spodok uložíme celý korpus, jemne potrieme krémom a prikladáme obruče striedavo s medzerami, ktoré vyplníme tvarohovým krémom. Obruče nám vystačia na 4 vrstvy, ktoré ukladáme a plníme krémom striedavo – šachovnicovo. Zvyšným krémom natrieme celú tortu, aj boky. Necháme v chladničke stuhnúť. Po stuhnutí do bokov vtlačíme sekané orechy alebo namrvené sušienky, vrch oblejeme čokoládovou polevou, ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Celkový čas
2 hod, 30 minút
Čas prípravy
2 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

Ďakujem už som pozerala na niečo také len som nevedela ako na to Zlomené srdceÁnoTlieskamZlomené srdceÁnoTlieskamZlomené srdceÁnoTlieskamZlomené srdceÁnoTlieskamZlomené srdceÁnoTlieskam

To vyzera zaujimavo. Akurat minule som si pozrela postup na sachovnicu z puncoviny-vo fotopostupoch na kolace Úsmev Takze mam predstavu ako si to myslela- a viem ze si namiesto dvoch korpusov takto striedala korpus s tvarohovym kremom. Si zlata a napadita-dakujem - a vyskusam!

Fina, Ut, 24. 04. 2012 - 17:00

skušala som už viac krát vždy sa vydarila a vždy chutila a pre nás doma dávam ešte aj banány,dakujem za recept

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama