reklama

Rýchla marhuľová torta

Pridal/a Boyle dňa 17. 07. 2013 - 16:58 - Recepty Boyle
Rýchla marhuľová torta, Recepty na torty, Boyle

reklama

Kakaový základ, šľahačkový krém, ovocie a želatínová poleva

Ingrediencie
Kakaový korpus:
3 kusy vajce
6 polievkové lyžice práškový cukor
6 polievkové lyžice polohrubá múka
6 polievkové lyžice olej
1 balík prášok do pečiva
Na korpus:
  džem
  kilogram rum
  trocha marhule
  trocha egreše
Krém:
3 kusy žĺtok
3 polievkové lyžice práškový cukor
1 balík vanilkový cukor
1 balík prášková želatína
2 polievkové lyžice voda
1 kus smotana 33%
Poleva:
1 deciliter malinová šťava
1 polievková lyžica citrónová šťava
1 polievková lyžica cukor krupica
  trocha citrónový rôsol
Postup

Upečený kakaový korpus vo forme potrieť džemom, rozriedeným rumom, obložiť marhuľami a egrešmi.

Krém:

3 žĺtka, 3 lyž. cukru, VC vyšľahať a uvariť v pare za stáleho miešania (alebo mikrovlnke - premiešať každých 10 sec).

Pol balíčka želatíny nabobtnať v 1PL vody, rozpustiť v mikrovlnke, pridať do uvarených žĺtkov, vlažný krém zmiešať s vyšľahanou smotanou a zatrieť ovocie na korpuse, nechať stuhnúť v chladničke.

Poleva:

v 1 dcl vody rozpustiť cukor, pridať ovocnú a citrónovú šťavu, trošku červenej farby a druhú polovicu želatíny,nabobtnanej a rozpustenej v 1PL vody, zaliať šľahačkový krém. Po vychladnutí ozdobiť šľahačkou a citrónovým rôsolom

Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama