reklama

Dobošové rezy

Pridal/a Danka.S dňa 27. 10. 2016 - 08:04 - Recepty Danka.S
Dobošové rezy, Recepty na zákusky, Danka.S

Danka.S | Dobošové rezy


reklama

Tak známe a tak obľúbené!

Ingrediencie
Korpus:
6 kusy vajce
18 dekagramov kryštálový cukor
9 dekagramov hladká múka extra špeciál
Plnka:
5 kusy vajce
30 dekagramov kryštálový cukor
4 polievkové lyžice kakao
50 dekagramov maslo
Dokončenie:
  trocha čokoláda na poliatie
3 polievkové lyžice kryštálový cukor
1⁄2 deciliter voda
1 kus vanilkový cukor
1 deciliter rum
Postup

Korpusy: Vyšľaháme z bielkov sneh s cukrom do tuha, zašľaháme žĺtky a pomaly pridávame múku. Cesto natierame na vymastený a pomúčený plech (alebo keď máte olej v spreji tak nastriekajte plech, ja používam "carlex" sprej)

Na pečenie mám plechy veľkosť 17cm x 29 cm., na jeden takýto plech roztieram 2 - 3 lyžice cesta na tenko.

Pečieme na 230 -250 stup. Hneď také horúce dáme dole z plechov nožíkom, lebo keď to nedáte hneď, tak to vyschne a láme sa to. Upečené pláty treba rozložiť, kým nevychladnú.

 Zo 6 vajec vyjde tých 9 -10 plátov veľkosti 17x 29. 

Plnka: Vajcia s cukrom šľaháme nad parou, keď vychladne, pridávame do vyšľahaného masla s kakaom.

Karamel: Cukor zalejeme vodou, pridáme vanilkový cukor a keď vychladne, pridáme rum.

Dokončenie: Pláty potrieme karamelom, naplníme a otočíme naopak aby sa to vyrovnalo.

Po stuhnutí polejeme čokoládou.

Dobrú chuť!

Celkový čas
50 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
5 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama