mirka2 | Zebro rezy
Výborný tradičný sviatočný kysnutý koláč s orechovou a makovou náplňou.
Kvások: | ||
150 | millilitrov | mlieko |
8 | dekagramov | kryštálový cukor |
3 | dekagramov | droždie |
Cesto: | ||
2 | kusy | žĺtok |
kvások | ||
45 | dekagramov | hladká múka |
25 | dekagramov | Hera |
Maková plnka: | ||
25 | dekagramov | mletý mak |
15 | dekagramov | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
1⁄2 | čajová lyžička | škorica |
mlieko | ||
Orechová plnka: | ||
25 | dekagramov | mleté orechy |
15 | dekagramov | práškový cukor |
1 | balík | vanilkový cukor |
mlieko | ||
trocha | rum | |
Dokončenie: | ||
lekvár | ||
čokoládová poleva |
Cesto: Pripravíme si kvások, necháme vykysnúť pol hodiny. Múku s Palmarinom a kváskom vymiesime na hladké cesto a rozdelíme na tri časti.
Plnky: Sypké zmesi zalejeme horúcim mliekom, tak aby bola plnka redšia, keď je hustá, odlepuje sa od cesta. Vyvaľkáme si jednotlivé cesta a potupne ukladáme na vymastený a posypaný plech.
Spodné cesto potrieme lekvárom, na to rovnomerne rozotrieme makovú plnku, položíme ďalšie cesto, na ktoré dáme orechovú plnku. Na záver položíme posledné cesto.
Pečieme na 160 stupňov asi 30 - 35 minút. Po upečení ozdobíme čokoládovou polevou.
Ďalšie recepty
Orechové Maryša rezy
LiViera | Maryša rezy
Orechové Maryša rezy
Fantastický orechový koláč so žĺtkovým korpusom a orechovým snehom na vrchu je doplnený o svieži marhuľový džem.
Kokosky
LiViera | Kokosky
Kokosky
Podrobný recept s návodom ako na obľúbené kokosové koláčiky - linecké kolieska natreté džemom s chutným krémom, kokosovou pusinkou namočené v čokoláde.