Recept s fotopostupom na svieži ovocno tvarohový koláčik. Alebo ako experimentujem vrámci mojej bezlepkovej a dcérinej histaminovej diety.
Korpus: | ||
7 | kusy | vajce |
7 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
7 | polievkové lyžice | bezlepková múka |
1⁄2 | balík | prášok do pečiva |
Tvarohovo pudingová náplň: | ||
1 | liter | mlieko |
100 | gramov | kukuričný škrob |
3 | polievkové lyžice | kryštálový cukor |
2 | kusy | žĺtok |
1 | balík | vanilkový cukor |
500 | gramov | jemný tvaroh |
60 | gramov | maslo |
Smotanovo tvarohová náplň: | ||
250 | millilitrov | šľahačková smotana |
250 | gramov | jemný tvaroh |
1 | kus | vanilkový cukor |
1 | polievková lyžica | práškový cukor |
Dokončenie: | ||
500 | gramov | červené ríbezle |
Korpus:
Upečieme tradičnú piškótu zo 7 vajec. Ak máte výkonný robot, vajíčka s cukrom vyšľahajte do hustej peny. Ak nie, bielka s žltka vyšľahajte zvlášť, cukor na polovicu pridajte tu i tam. K vyšľahaným vajíčkam zľahka primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie pri teplote cca 190°C cca 30 minút, alebo podľa skúsenosti s vašou rúrou. Korpus necháme vychladnúť a dáme z neho dole papier na pečenie.
Pudingovo tvarohová náplň:
Z mlieka, žltok, cukru a škrobu alebo zlatého klasu uvaríme hustý puding. Ešte do horúceho primiešame maslo, po jeho roztopení jemný tvaroh (alebo kyslú smotanu). Do teplej hmoty vmiešame umyté, odstopkované, vysušené, ríbezle, zľahka premiešame a hmotu rozotrieme na korpus (ja som robila polovicu koláča bez ríbezlí, kvôli dcére, ktorá ich nemusí a asi ani nemôže) a necháme vychladnúť.
Smotanová náplň:
Šlahačkovú smotanu s cukrom vyšľaháme do tuha, zľahka k nej primiešame tvaroh a rozotrieme na vychladenú pudingovú náplň. Dáme znova stuhnúť do chladničky.
Na vrch môžeme postrúhať čokoládu.
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo sa zaregistrujte
Ďalšie recepty
Orechové Maryša rezy
LiViera | Maryša rezy
Orechové Maryša rezy
Fantastický orechový koláč so žĺtkovým korpusom a orechovým snehom na vrchu je doplnený o svieži marhuľový džem.
Kokosky
LiViera | Kokosky
Kokosky
Podrobný recept s návodom ako na obľúbené kokosové koláčiky - linecké kolieska natreté džemom s chutným krémom, kokosovou pusinkou namočené v čokoláde.