reklama

Jablkový krémeš

Pridal/a evkala dňa 07. 09. 2019 - 08:59 - Recepty evkala
Jablkový krémeš, Recepty na zákusky, evkala

reklama

Vynikajúci jablkový krémeš Úsmev

Ingrediencie
Cesto:
5 kusy vajce
150 gramov polohrubá múka
150 gramov práškový cukor
1⁄2 balík prášok do pečiva
3 polievkové lyžice voda
Jablková plnka:
1 kilogram jablká očistené
2 balíky vanilkový cukor
Plnka:
700 millilitrov mlieko
2 balíky Zlatý klas
40 gramov kryštálový cukor
100 gramov práškový cukor
200 gramov maslo
250 millilitrov smotana na šľahanie
  čokoláda
Postup

Postup:

Jablková plnka: Jablká očistíme, postrúhame a zmiešame s vanilínovým cukrom. Plech vyložíme alobalom a rozotrieme naň jablkovú masu.

Cesto: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vodu a vymiešame do peny. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a nakoniec vmiešame vyšľahaný sneh z piatich bielkov. Cesto rovnomerne vylejeme na jablká a dáme piecť do vyhriatej rúry. (ja som piekla cca pri 190 °C asi 25 minút). Necháme vychladnúť.

Maslová plnka: Z mlieka, zlatého klasu a kryštálového cukru uvaríme puding. Maslo vymiešame s  práškovým cukrom a pridáme vychladnutý puding. Dôkladne zmiešame. 

Upečený a vychladnutý koláč preklopíme a odstránime alobal. Maslovú plnku natrieme na jablkovú. Potom vyšľaháme šľahačku a natrieme ju na maslovú plnku. Koláč ozdobíme postrúhanou čokoládou a dáme do chladničky stuhnúť.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 4.3 (11 hlasov)

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama