reklama

recept na korpus bez vaječných bielkov

siusan , 03. 04. 2011 - 11:55

reklama

ahojte šikulky...
neviete náhodou o niakom recepte na korpus kde sa nepoužije sneh z bielkov??
lebo podľa mňa ten sneh to cesto nadvihuje a je kvôli tomu vláčne...
a net mi nenašiel nič... tak sa vás pýtamÚsmev)
AK NIEKTORá VIE čI MI PORADíÚsmev))


reklama


reklama

Korona, Ne, 03. 04. 2011 - 12:08

..prečo nechceš použíť sneh z bielkov? Sneh cesto kyprí, nadvíha, ty ho nechceš zdvihnuté a vláčne? Prekvapenie

mám taký recept na korpus bez vajec-hrnčekový
3hrnčeky(250ml)pol.múky
1/2člpr.do pečiva
2PL ocot
2hrnčeky voda
2 hrnčeky cukor
5PL kakao
3/4 hrnčeka olej
2PL vanilky
ešte som ho neskúšala,ale teba sa možno bude páčiť

siusan, Ne, 03. 04. 2011 - 13:49

ja som sa nad tým tiež pozastavovala ale je to požiadavka od zákazníkaÚsmev)) má alergické dieťa že sa vyhádžeÚsmev)) ale aj tak vám ďakujem

Hudy, Ne, 03. 04. 2011 - 14:26

Ja robievam tento:
300g polohr. múky
150g práškového cukru
100g masla (alebo Hery)
1 vanilk. cukor
1 pr.do.peč.
150ml vlažnej vody
Cukor (obidva) vymiešam s vlažnou vodou, pridám roztopené maslo a do toho múku zmiešanú s pr.do.pečiva a štipkou soli...
Pečie sa pri 190 stupňoch cca 40 minút.

Je dobrý, ale trochu suchší, tak pri plnení ho treba asi trošku pokropiť cukrovým rozvarom alebo nejakou šťavou.
Deťom veľmi chutí aj samotný ako bábovka...
Nech sa darí. Martina.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama