reklama

Prosba - čerstvé ovocie ako ozdoba na svadobnej torte


reklama

Dievčatá chcem Vás poprosiť, ktoré máte skúsenosti so zdobením torty čerstvým ovocím. Mám požiadavku od kamarátkinej dcéry na svadobnú tortu v septembri, ktorá by mala byť ozdobená čokoládou a čerstým ovocím. Tú čokoládu som im vyhovorila, zafarbím im radšej WI, ale s toho čerstvého ovocia sa bojím. Torta by mala byť poschodová a bojím sa, že v septembri bude ešte teplo a to ovocie sa začne v tom teple kaziť. Ako to robíte, čím konzervujete to ovocie, resp. dávate ho do nejakého gélu, ak áno tak do akého? Najhoršie je keď niekto má nejakú predstavu a nedá sa presvedčiť, lebo je tvrdohlavý. A zas nechcem robiť niečo za čo nedokážem sama ručiť, keďže s tým nemám skúsenosti. ObjímamObjímamObjímam


reklama


reklama

ja som to este neskusala, ale minule sa tu o tom pislo, ze cerstve ovocie namacaju do zelatiny a tym to konzervujes, tak ti to ani nezhnedne, aje to stale pekne cerstve.Vlastne,doma ked som robila ovocne torty so zelatinou, tak som velke kusy ovocia polievala zelatinou a vyzera to super a aj to dobre konzervuje, tak ziadny strach, isto to funguje.Len ovocie jedno po druhoum namacaj do zelatiny a tak to ukladaj.

tami, Ut, 03. 08. 2010 - 10:42

Neviem o aké čerstvé ovocie má záujem. Kvalita čerstvého ovocia je rôzna a môže začať plesnivieť, nepomôže ani želatína - ja mám zlú skúsenosť s malinami. Ak trvá na čerstvom ovocí, tak nech ho kúpia oni, aby nebolo na teba, že torta nebola dobrá. Ty ju určite dokončíš v piatok, v sobotu bude v teple a oni budú chcieť, aby ešte aj v pondelok bola super.

Rebeka7, Ut, 03. 08. 2010 - 10:46

Skús želatínu v spreji, bude to jednoliate. A s tými malinami je to pravda, tie by som neriskovala. JakubTN robil krásnu s ovocím, možno by ti poradil on.

JakubTN, Ut, 03. 08. 2010 - 19:06

dakujem Anka, ja som daval ovocie do zelatiny, ovocie nemoze byt prezrete...cele ovocie som dvakrat namacal do zelatiny, na tortu som to ukladal tak, ze som si pod ovocie natrel na potahovku krem(vyslahanu ceru a praskovy cukor), ako izolant a ,,lepidlo,,. potahovka sa vobec netopila a to som ju mal asi 2mm hrubu a viezol som ju 400km, dokonca zelatina sa na druhy den uz ako zelatina na ovoci nesprava, uplne zaschne a neni to rosolovite ani sa to nelepi...

ahoj a myslis, ze to bude fungovat s tou cerou aj na plasticku cokoladu? Pripadne mohla by som do nej dat aj kakao nech to tak neni vidiet? A este otazka, kupila som zrkadlovu polevu na ovocie, myslis, ze moze byt miesto zelatiny? dakujem za rady, inak si 1ka!

doddy, Ut, 03. 08. 2010 - 11:57

je na to tzv glasing/volaju to aj blic/je z ircy,alebo maju v ponuka aj miror,myslim,ze aj to by pomohlo,ale neviem ,ci ho vyrabaju neutralny.Ja som sa stretol len s ochutenymi.Ale asi ten glasing by bol najlepsi,je to nieco ako riedka zelatina a trosku to ovocie zakozervuje.Nevyschne a nezhnedne.Ale urcite mu to nepomoze na 4-5dni.Pan Budzak by to mal mat v ponuka,skus sa u neho poinformovat.doddes

fani, Ut, 03. 08. 2010 - 12:23

Použi iba ovocie s tvrdšou šupkou a pekne vyfarbené. hrozno, slivky čerešne a pod. Mäkké ovocie radšej nie. SlnkoSlnkoSlnko

Jenomže želatinu nemůžeš dát na žádnou potahovku, rozpustila by se.

Ďakujem dievčatá a chlapci. Pomohli ste mi. Chcú práve maliny, jahody, černice, čučoriedky, proste lesné ovocie, alebo druhú variantu mi poslali práve čisto s malinami. A ja mám s týmto ovocím presne takú skúsenosť, že mi cez noc v chladničke poplesnelo, nie všetky, ale sem tam a preto si to neviem dosť dobre predstaviť na torte. Jakub ty si dával aké ovocie?SlnkoSlnkoSlnko

Dík Jakub, už som si pozrela v tvojej galérii. Vyzerá to super.ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama