reklama

Pravy marcipan - alternativy


reklama

Ahojte. Prečítala som tu už milión diskusií ale neviem nenašla som čo potrebujem tak sa obraciam priamo. Môže to byť hovadina keďže som začiatočník (pravdepodobne aj bude) tak prosím o zhovievavosť Hambím sa Mám robiť tortu - hranatá cca 30x30cm.. a má byť potiahnutá pravým marcipánom a farba modrá pre sestričku. Problém č. najväčší - nezafarbím ho na svetlomodro a do zelenej to nechcú.. pekná modrá je z marshmallow šmolkov ale to zas nie je marcipán.. tak hľadám alternatívu (aj keď podľa vašich príspevkov marcipánu sa nič nevyrovná) chuťovo a farbiteľne na peknú svetlomodrú.. neviem či som zrozumiteľná, sama som sa zamotala a neviem sa vymotať a čo robiť. Známa ma nahovára aby som spravila šmolko hmotu a povedala že to je marcipán ale to si netrúfam lebo predpokladám že skúsenosť s marcipánom majú.. a aj keby nemali hlava mi to už nedovolí, ... čo robiť pánenku? Ďakujem každučkej ochotnej nápomocnej duši ÚsmevObjímamSlnko A nebite ma prosííím Kvietok


reklama


reklama

Už som to tu niekoľkokrát písala pri téme pravý marcipán. Úsmev Pravý je v pomere 2:1 (mandle: praš. cukor ako hlavné ingrediencie). Možno niektoré recepty sa mierne líšia 60:40... ale podstatné je, že mandle sú v prevahe proti práškovému cukru. Nepravý je opačne 1:3. Tu je rozdiel. Ako pripraviť marcipán video tu :
https://www.youtube.com/watch?v=2ei0Q2gGlug
Ako zafarbiť marcipán ( odtieň si musíš vyskúšať sama):
https://www.youtube.com/watch?v=J0MCWsWYJ9A
Ako potiahnuť tortu marcipánom:
https://www.youtube.com/watch?v=aSuh206ITcI
Najprv si to vyskúšaj, je pochopiteľné, že keď človek nemá s niečim skúsenosť a nezískal prax a istotu, tak má obavy. To je prirodzené. Len toto je dosť nákladná záležitosť. Cena mandlí je vysoká. Keď si prepočítaš, koľko hmoty budeš potrebovať na potiahnutie... Úsmev

A keď si chcela alterrnatívy tak tu je táto
http://www.cokoladybb.sk/store/goodsdetail.asp?strGoodsID=6214
Možno majú niekde menšie balenia, tak popozeraj po e-shopoch.

no aj preto sa pýtam na alternatívy.. ja najradšej robím s MMF, K2 som skúšala nemodelovateľné, až potom som tu v radách pre začiatočníkov našla že sa s tým nedá modelovať.. ale ako poťah ok.. smartflex velvet čo ja viem no.. mandľový sa marcipánu moc nepodobá čo? :) a ďakujem krásne.. hneď sa do tých youtube dám.. i keď mužík ma asi nepochváli :) ďakujem ešte raz :)

No Ty si v otázke písala, že chceš poťahovať, nie modelovať. Ale pri tej STELLE píšu, že je aj na modelovanie. Ja modelujem figúrky so smartflexom velvetom. Na kvety používam smartflex flower alebo Gum-pastu Ice Satin.

jj hlavne o poťahovanie mi ide.. chcú peknú modrú marcipánovú tortu a keď som pozerala fotky zafarbeného marcipánu na modro.. všetko pasovalo k tým tortám, viem si to predstaviť aj na tejto torte.. ale im sa taká farba nepáčí.. a ja si lámem hlavu že čo.. známa mi už aj vravela že mám potiahnuť na dvakrát.. marcipán a naňho šmolkovú modrú.. ale.. uff čo ja viem.. ale je to jedno z riešení :)

Keď chcú marcipán, tak vedia prečo. A v čom je problém modrá na fotke môže vyzerať ináč ako v skutočnosti. Nech dodajú vzorku aká modrá. Buď sa Ti to dá namiešať, alebo nedá. Čo s tým ? Tak to celé odmietni. Veď nemusíš sa púšťať do toho, do čoho nemáš celkom chuť a odvahu.

to je pravda Úsmev sama som zvedavá ako to celé dopadne .. idem sa na to vyspať .. manžel na svojej pracovnej ceste zistí dostupnosť materiálov a čo bude k dispo tak sa mi to asi nakoniec vyrieši samo.. prinajhoršom nejaký kompromis ešte vydumem.. ďakujem krásne za rady Slnko

pokial chce zakaznik pravy marcipan tak tortu potiahnite pravym marcipanom - a potom si uz zafatrbite potahovku s ktoru bezne pracujete na odtien aky potrebujete a znova to potiahnite... ja to robim s kazdou jednou tortou a este sa nikto nestazoval....

luhli, St, 08. 04. 2015 - 11:57

Existuje aj beloba do potahovky, ja osobne ju pridavam do Montany, lebo aj ta nie je celkom biela. Mám s tým celkom dobre skusenosti, aj ked uplne snehobiele to nie je. Ked do takto prifarbenej Montany dam potom nejaku farbu, vzniknu velmi pekne pastelove odtiene. Ale pravý marcipán je este tmavší... Treba vyskusat.

jajane, St, 08. 04. 2015 - 14:49

...ahoj.No ja by som asi tiež potiahla marcipánom a navrch by som dala potahovku vyvaľkanú natenko a farbu akú chcú... nech sa podarí... Torta

Kazuso, St, 08. 04. 2015 - 15:07

Dievčatá ja vás obdivujem. Pre zákazníka ste ochotné urobiť nemožné na počkanie a zázraky do troch dní. Takto si hlavu lámať a oni z "vďačnosti" ešte ofrflú, že marcipán je málo bledomodrý alebo bledomodré nie je dosť marcipánové.

aramana, St, 08. 04. 2015 - 15:44

Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe marcipán je málo bledomodrý alebo bledomodré nie je dosť marcipánové Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe ty vždy zabiješ moja! Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe
Dúfam že do Boce si už nahlásená! Áno

dakujem vsetkym ste inspirativny tim Tlieskam kedze som nezohnala marcipan zeelandia, skusim dr.oetker i ked po diskusiach o nom tu som trosku v obavach ale sak skusim.. povedat ze marcipanom nepotahujem nemozem kedze som to este neskusila a samozrejme ma to laka.. a ked to dokafrem, alebo farba nebude ok, tak na to dam smolkov mojich overenych :) a nahodou mam aj belobu tak mozem skusit.. neviete nahodou kolko beloby na ake mnozstvo cca?: Hambím sa som zaciatocnik a rada sa ucim nove veci a na tejto stranke je inspiracii ze az.. ani som si nemyslela ze niekedy by som bola schopna spravit sama tortu Chichocem sa dakujem vam ste zlati pivo

Anda23, Št, 09. 04. 2015 - 22:23

Ahojte nedá sa mi nezapojiť do Vašej diskusie. Práve dnes som dostala požiadavku na tortu 3- poschodovú svadobnú a chcú ju potiahnuť pravým marcipánom a má byť biela alebo béžová Úsmev. Ako zafarbím marcipán na bielu? Poťahovala som už raz poschodovú tortu marcipánom bol zafarbený na fialovo. Farba bola celkom fajn, len to poťahovanie bolo ťažké. Marcipán bol mastný, ťažký a na tenko sa ani vyvaľkať nedal, vtedy som sa zapovedala, že už nikdy viac na veľké torty marcipán, lenže, čo teraz? Mlčím Rozmýšľala som o tej alternatíve náhrady marcipánu, len nemám skúsenosti s Pastou Damou Stella, ja používam WI, a Smartflex Velvet väčšinou vanilkový. Podobá sa Stella aspoň troška chuťou na marcipán a ako sa s nou poťahuje. Ďakujem za každý názor a želám sladké pečenie. ÚsmevTorta

ja používam pastu damu stela. je síce trochu mäkšia, ale poťahuje sa s ňou dobre. chuť má "mandľovú", ale od pravého marcipánu to má podľa mňa ďaleko. Slnko

stellu som este neskusala ale po tejto diskusii ma velmi laka.. len musim minut zasoby smartflexu.. a marcipan och no som zvedava ako to s nim dam.. bozee drzte palce.. Torta

evinka1, So, 11. 04. 2015 - 07:39

dievčatá,veď dostať kúpiť marcipán, ktorý je v rôznych farbách,aj biely,
a to v 1kg aj v 150g baleniach a chuťou sa nevyrovná žiadnej inej hmote čo so poznám... Úsmev

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama