ahoj neviem, či práve zo sušeného mlieka vychádza hmota cenovo najvýhodnejšie. Suš. mlieko je dosť drahé, používam ho len na zákusky (dvojfar.kocky). Keď si chceš hmotu vyrobiť doma, veľa dievčat tu robí cukríkovú. Penové cukríky "maršmelovky" , hmota má skratku MMF. A jej výroba je pomerne jednoduchá. Skús si pozrieť recepty. Ja si robím doma želatínovú. Na necelé kilo práš. cukru dám asi 1dcl čo najbledšieho medu, 1lyžicu glycerolu (nemusí ale byť) a už vopred pripravenú želatínu. Tú si nachystám do misky - do 60g vody dám napučať 15g želatiny Dr.Oetker (modrý malý sáčok-želatina na sladké i slané použitie), keď napučí, dám to na pár sekúnd do mikrovlnky a tekuté to vylejem do pripraveného cukru s medom a hneď miesim. Na konci ešte prepracujem na pracovnej doske so škrobom na ktorom sa to gúľa. Pre vôňu môžeš ešte pridať esenciu. Dajú sa z nej robiť aj ozdoby, hlavne na detské torty. Nerobím s ňou len jemné kvety a ozdôbky, na to si kupujem flover.
Nech sa darí
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobry den prajem,zienky.Chcem Vas velmi pekne poprosit o radu ... Moj syncek bude mat o tyzden 6 rockov a ja by som mu chcela po "prvykrat" upiect torticku ... Co sa tyka pecenia,zvladam to ale na torty,potahovanie a figurky som totalny laik ... precitala som si tu strasne vela rad co a ako ale stracam sa v tom celom a preto Vas chcem mile zienky velmi pekne poprosit ... poradi mi tu niekto ak chcem potiahnut tortu hmotou so suseneho mlieka (cenovo asi najvyhodnejsie ) tak presny pomer coho a figurky ci nestvrdnu a kedy zafarbit a tak ... budem vdacna za kazdu radu a dufam ze sa mi podari niecio pre maleho vykuzlit financne su torty na objednavku moc drahe preto to chcem skusit sama doma ... dakujem