reklama

Pomoc - Krajka z Montany


reklama

Milé cukrárky, prosím o pomoc. Robila som krajku z Montany podľa Vašich receptov, aj so želatínou, aj s Cerou. No žiadna sa mi nepodarila. Jedna bola stále mäkká, druhá sa lámala PlačemPlačemPrekvapenie Sušila som v rúre aj pri 120 stup. 6 minut, aj pri 50 stup. 30 minút a výsledok bol hrozný. SmútokSmútok Mám urobiť tortu na svadbu s krajkou a bojím sa, že sa mi nepodarí.
Za tieto dva dni som ich urobila asi 8 Chichocem saChichocem sa Prosím ak viete v čom robím chybu, pomôžte. Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdce Ďakujem, za každú radu.


reklama


reklama

Ja keď robím tak ju nedávam sušiť do trúby len ju dám na chvíľku zhriať aby sa hrčky želatínové roztopili a zarovnala sa a potom sa suší cez noc, ešte pružnú vyberiem dám do igelitového vrecka a do ľadničky a drží. Neviem či som Ti poradila ale vyskušaj. Pridala som Ti obrázok čo som robila prvú ináč už nepridávam http://www.tortyodmamy.sme.sk/narodeninove/bejke

Ja som práve včera robila želatinovu krajku: http://www.tortyodmamy.sme.sk/netradicne/kvetinkova-0. Dala som ju cca na 1,5 - 2 min. do rúry, ktorá bola zohriata na 50st. C a potom som ju nechala sušiť voľne vonku... cca po 3-4 hodinách mi krásne vyšla von z formičky...
Namiesto montany som už použila aj obyčajné sušené mlieko a aj s tým bola krajka super...

zoliman, Pi, 11. 07. 2014 - 19:47

aj ja som to skúšal...a pri 20tom pokuse-nakolko tolko mi vyšlo z tej dávky som to vzdal...je to blud-somarina!!!teraz som robil so Sweet Lace práškom a super...netráp sa s Montanou...nestojí to za to!!!

uplne suhlasim, ja som sa tiez trapila s Montanou , uz som bola v stadiu, ze znenavidim krajky.......kupila som Sweet Lace a ide to bez problemov.....

robím z Magic dekor, či prvá, alebo osemnásta,všetky vyšli super, hotové za pár minút, cena nie je horibilná na to, že ich vyjde veľa a keby aj, pripočítam k nákladom. Nestáli by mi tie nervy za to. Ja som robila aj zo želatiny a sušeného mlieka, formu som dala pred natretím hmotou na chvíľu do mikrovlnky, síce sa mi nelámala, aj vybrať išla, ale chuťovo neporovnateľná a väčšinou potrebujem bielu, takže ja jedine Magic dekor.

velmi pekne Vam dakujem za rady SlnkoZlomené srdceZlomené srdce a jarkakucer. presne podla toho postupu som robila Úsmev
Tak neviem ci to este skusim, alebo pojdem kupit Magic dekor Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev

kusbabo, Pi, 11. 07. 2014 - 22:06

tiez som sa pokusala z montany zelatinovu,,, 7 pokusov skoncilo v kosi,,,, skoda love za montanu

aj ja a .... nic Chichocem saChichocem saChichocem sa citala som, ze je umenie ju vediet susit, lebo ked je malo, tak sa neda vybrat a ked je vela, tak sa lame

Ako som písala už vyššie... ja ju dám do rúry na 50st.C iba na 1,5 - 2 min., nech sa roztopí želatina a potom nechám dosušiť voľne a ide von z formy uplne super...

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama