reklama

poliatie korpusu čistým rumom

Tinca , 29. 01. 2015 - 17:29

reklama

Ahojte, prosila by som vás o názor ohľadne poliatia korpusu čistým rumom.Susede mám robiť tortu a chce poliať korpusy čistým rumom.Ja som rum rozrábala s kávovým alebo vanilkovým rozvarom, ale nikdy nie čistým rumom a ani neviem ako to chutí.Ani doma som nič také nerobila.Nenašla som to v témach ,preto vás prosím o názor či ste to niektorá tak robila alebo robí alebo či ste to aj jedli .Ďakujem za váš čas venovaný prečítaniu a odpovedi. Kvietok Nech sa vám darí Tlieskam


reklama


reklama

Hmm, tiež by som to takto nerobila, nechutilo by mi to osobne, ale proti gustu žiaden dišputát, ak si to praje, tak polej, asi chcú mať hodne veselú oslavu Veľký úsmevVeľký úsmevChichocem saKvietok

Gitula, Št, 29. 01. 2015 - 17:57

Tiež by som len rumom nepoliala brr ale ako píše,, cookerka,,
asi chcú byť veselýýý Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahepivopivopivo

Tinca, Št, 29. 01. 2015 - 18:23

Úsmev to ste trafili ,suseda sa v takom zmysle vyjadrila noo len či to bude jedivé :))dikes

Kazuso, Št, 29. 01. 2015 - 23:31

Čistým rumom? A chce ju mať takú šťavnatejšiu? No páááni, tam bude veselo Chichocem sa

Lyduna, Št, 29. 01. 2015 - 19:19

no suseda je asi starší ročník Chichocem sa pretože niekedy dávno sa polievalo len čistým rumom a asi si na to spomenula Chichocem saChichocem saChichocem sa

no ale kedysi bol rum a nie um Veľký úsmev ,,teraz ho naleješ ale žiadna aroma,,,aj ked obleješ celu tortu Váľam sa od smiechu po podlahe , ja tiež zvyknem poliať rozvarom a ešte prekapkam rumom,,, ale veru s toho umu asi veselo nebude Chichocem sa ,, ved alkohol sa behom chvíle vyparí Slnko

Mne sa to vidí, že to bude veľmi štipľavé, ja by som tam pridala aj rumovú arómu, aby to bolo voňavejšie a zriedila by som :) :) :)

Dievčatá nájdu sa medzi mojimi zákazníkmi staršie ročníky, ktoré si želajú starú klasiku. Skoro takmer vždy sa jedná o orechový alebo čokoládový korpus,ktorý je prerezaný na 1- 1,5 cm pláty, spodný potretý džemom a natretý čokoládovou , karamelovou alebo vanilkovou maslovou trvalou plnkou v tenučkej vrstve miešanej nad parou. Ďalšie pláty sa pred potretím pokvapkajú jemne rumom-najlepší je z Rakúska, má dobrú vôňu a jemnú chuť a všetko pekne splynie na jazyku.Ale netreba to s tým rumom preháňať, stačí pár kvapiek. V tomto prípade netreba používať rozvar s arómou.Tak ma učili naše cukráročky, čo piekli často na svadby .

Moniqa, Št, 29. 01. 2015 - 22:20

Ked robim klasiku orechovy korpus a cokoladovy krem, pokvapkavam kazdy plat rumom. Robim tak aj pre nas, zatial si nikto nestazoval, naopak spokojnost Bozkávam

Boyle, Št, 29. 01. 2015 - 23:33

Staršia kuchárka, ktorá kedysi piekla na svadby, tiež používala čistý rum. Nepolievala, ale potierala pierkami. Náter tak bol rovnomerný a nie silný. Možno by jej to stačilo...

Gitula, Pi, 30. 01. 2015 - 08:29

Boyle to máš pravdu aj moja mamička tak to robila ale nie poliať si ťiež myslím že by to bolo nechutné hm ale každý mé iný chute Kvietok

aramana, Pi, 30. 01. 2015 - 09:33

Ľudia, čo sa tou nevenujú, netušia čo je kde a čo sa ako robí Úsmev možno si len myslia že to čo niekde jedli a chutilo im je práve to poliatie čistým rumom Úsmev Bežný človek čo nepečie, nepočul nikde o rumovom rozvare alebo niečom podobnom...isto im tam nelej čistý rum, nanajvýš naozaj len potrieť zľahka Áno

Iren59, Pi, 30. 01. 2015 - 11:18

...presne tak, ja som tiež rozvar a podobné veci počula a naučila sa až na tejto stránke, aj preto som nesmierne vďačná za túto stránku TlieskamTlieskamTlieskam ...roky robím čistým rumom, ako som bola naučená z domu a ešte sa nikto nesťažoval...samozrejme, že pre dospelých Vyplazený jazyk Dávam do nádobky na rozprašovanie a tým postriekam korpusy...ale robím už aj s rozvarom a podobnými záležitosťami, keď robím pre vnúčatá...

zinka16, Pi, 30. 01. 2015 - 11:19

Ja som už niekoľkokrát robila takú - polievam čistým rumom alebo amarettom väčšinou orechové korpusy. Mám na tento účel odloženú striekačku, na jeden plát priemer 24 cm dávam tak 0,4 dl, striekačkou sa to pekne rovnomerne rozloží a vsiakne a vôbec to nie je prehnane alkoholové.

Ja som práve včera takú robila. CHcela kamarátka len dobre rumovú, tak som jej orechový korpus pokvapkala. Na cca 5 kg tortu som minula asi poldeci. Krásne voňala Veľký úsmevChichocem saVeľký úsmev mňam!

zou, Pi, 30. 01. 2015 - 13:46

ja tiez orechovu s cokoladovou plnkou kropim cistym rumom, alkohol vyprcha, ale ta aroma tam zostane. Nikto sa nestazoval, chvalili, ze krasne vonala. Ja osobne tuto kombinaciu mam tiez velmi rada s cistym rumom, namam velmi rada umele aromy

zoja, Pi, 30. 01. 2015 - 19:28

ja tiež používam na korpus čistý rum, buď pokvapkám alebo cez rozprašovač, mám taký malý cca na pol deci a veru nikdy som viacej neminula ako to pol deci, raz som dala šťavu z kompótu a veru nechutila nám, nebolo to pravé rumové Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev

ja tiež občas polievam rumom .... aj fajn ... nikto sa nikdy neopil ..... :)

dadka1, So, 31. 01. 2015 - 16:20

ja polievam len cistym rumom...stale a torta je vynikos...nikdy som tortu nepolievala ziadnym rozvarom... Kvietok

Tinca, So, 31. 01. 2015 - 16:55

Ďakujem ešte raz všetkým, prečítala som všetky odpovede -rady .Spravím to teda čistým a s pierkami, ako sa vraví všetko s mierou Mrkám .Spravím na doma pod zub testerový labachtáč ÚsmevSama som zvedavá možná sa mi z tej chuti aj kotrba zakrúti Váľam sa od smiechu po podlahe To máte pravdu je staršia a tort sa už najedla neúrekom Váľam sa od smiechu po podlahe Nech sa darí Áno

pumpel, Pi, 06. 02. 2015 - 21:28

aj ja polievam každú a jednu tortu rumom,ktorý rozriedim troškou vody,aby to nebolo suché. ak je torta pre deti,tak zvyknem poliať sirupovou vodou.stále iba troška a všetci si chvália,aké mám šťavnaté korpusy :D

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama