reklama

pečenie korpusov na zákusky


reklama

Milé cukrárky, potrebujem od Vás radu. Prvýkrát pečiem 7 krabíc zákuskov, chcela som dávať 7 rady rezaných, ale to by mi vyšlo upiecť 8 druhov po 2krát a to si myslím, že je to veľa, môžte mi v tomto poradiť...a ešte jedna otázka, kedy by som ich mala začať piecť, lebo určite to nestihnem upiect a naplniť za dva dni...a tak sa chcem spýtať kedy začať piecť a plniť, aby mi to do soboty vydržalo...ďakujem za rady


reklama


reklama

Ja som teraz piekla pláty v utorok a včera som mala všetko hotové a nakrájané (+5 tort k tomu) ale na konci mesiaca pečiem na svadbu tak budem robiť pláty už v pondelok alebo v nedeľu pretože chcú mať všetko hotové vo štvrtok a samozrejme torty k tomu...

Ahoj Keď ideš prvý krát robiť väčší objem, nespoliehaj sa, že to urobíš za 2-3dni. Môže sa Ti čokoľvek pokaziť a už budeš v časovom strese. Suché a snehové pečivo si môžeš napiecť v pondelok, piškóty v utorok, v stredu plníš, štvrtok polevy, zdobenie a v piatok krájať a do kartónov. Ak odovzdávaš v piatok, ako na svadbu. Ak nie, tak si to uprav podľa potreby. A čo sa týka druhov, nikdy si ich neplánujem podľa toho, ako to bude uložené v kartónoch. Ja si vždy vypočítam, koľko druhov asi potrebujem (7kartónov=asi 700ks, aj viac, jednu dávku mám +/- 60 kusov, to je cca 12druhov) a potom si ich plánujem tak, aby tam boli nejaké kusovky (parížske rožky, šamróle, laskonky, prípadne suché pečivo, ak chcú) a potom rezy. Pri tých sa snažím, aby tam boli krémové, nekrémové, orechové, bledé i tmavé, jednoducho aby to bolo čo najpestrejšie a každý si už potom nájde ten svoj. No a do kartónov to už dávam podľa toho, čo mám narobené a snažím sa len, aby boli pekné na pohľad (striedavo pás bledých zákuskov, potom tmavých a pod.) Rozpísala som sa, ale dúfam, že som aspoň trošku pomohla. Mrkám A držím palce, aby Ti to dobre dopadlo. Kvietok

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama