Ovocné torty

Chcem sa opýtať všetkých, čo robíte ovocné torty (ovocie potreté želatínou), že aký korpus dávate? Klasickú piškótu? Ja som robila pre rodinu šľahačkovú a jeden povedal, že cesto je husté, bola to normálna piškóta (žĺtky, bielky...)Ovocie potierate normálnou želatínou od Dr. Oetker al. je na to niečo iné. Ďakujem

Podkategória: 

je aj sprej zelatinovy, kupila som ho v tych obchodikoch tu na boku dole.
je super, ked chces len tak postriekat ovocie, aby nezaschlo a bolo stale cerstve.

ja robím klasický piškot, ale dávam olej takže nie je taký suchý a je jemnejší, keď robím ovocné koláče a nemám čerstvé ovocie, vyberiem si ovocie s kompotu poukladám na korpus natretý džemom a uvarím puding zo šťavy čiže tam iba dám zlatý klas a vylejem horúci na koláč, a je mňammm

dakujem, ten sprej si kúpim, určite je dobrý.

A ako sa volá sprej, hľadám a neviem pod čím mám hľadať

aj mna by zaujimal ten sprej vdaka KvietokKvietokKvietok

vola sa Gelatina sprej

díky,
v ktorom obchode ho nájdeme

Nemal by sa ten želatínový spray používať na surové ovocie ktoré je priamo na torte..myslím napr: http://www.tortyodmamy.sk/svadobne/netradicna-svadobna-so-zivym-ovocim. Vtedy som ovocie potierala želatínou - takou riedkou a vypadalo to super. KvietokKvietokKvietokKvietokTortaTortaZlomené srdceZlomené srdce

A ešte jedna otázka, ak robíte takéto, dávate len 2x korpus?

dolu vpravo cukrarske pomocky

ja robim z 2 korpusov, tiez klasicka piskota a este som ju suchu nemala , plnku robim z 1 smotany a 1 slahacky s platkovou zelatinou a cukrom, rozne ovocie, a na vrch poukladam ovocie a zalejem platkovou zelatinou( ale namiesto vody pouzivam nalev z ovocia)nasi sa za tym idu pozabijat Úsmev

Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.