Ovocné torty

Chcem sa opýtať všetkých, čo robíte ovocné torty (ovocie potreté želatínou), že aký korpus dávate? Klasickú piškótu? Ja som robila pre rodinu šľahačkovú a jeden povedal, že cesto je husté, bola to normálna piškóta (žĺtky, bielky...)Ovocie potierate normálnou želatínou od Dr. Oetker al. je na to niečo iné. Ďakujem

Komentáre

je aj sprej zelatinovy,

je aj sprej zelatinovy, kupila som ho v tych obchodikoch tu na boku dole.
je super, ked chces len tak postriekat ovocie, aby nezaschlo a bolo stale cerstve.

ja robím klasický piškot, ale

ja robím klasický piškot, ale dávam olej takže nie je taký suchý a je jemnejší, keď robím ovocné koláče a nemám čerstvé ovocie, vyberiem si ovocie s kompotu poukladám na korpus natretý džemom a uvarím puding zo šťavy čiže tam iba dám zlatý klas a vylejem horúci na koláč, a je mňammm

dakujem, ten sprej si kúpim,

dakujem, ten sprej si kúpim, určite je dobrý.

A ako sa volá sprej, hľadám a

A ako sa volá sprej, hľadám a neviem pod čím mám hľadať

aj mna by zaujimal ten sprej

aj mna by zaujimal ten sprej vdaka Kvietok Kvietok Kvietok

vola sa Gelatina sprej

vola sa Gelatina sprej

díky, v ktorom obchode ho

díky,
v ktorom obchode ho nájdeme

Nemal by sa ten želatínový

Nemal by sa ten želatínový spray používať na surové ovocie ktoré je priamo na torte..myslím napr: http://www.tortyodmamy.sk/svadobne/netradicna-svadobna-so-zivym-ovocim. Vtedy som ovocie potierala želatínou - takou riedkou a vypadalo to super. Kvietok Kvietok Kvietok Kvietok Torta Torta Srdce Srdce

A ešte jedna otázka, ak

A ešte jedna otázka, ak robíte takéto, dávate len 2x korpus?

dolu vpravo cukrarske pomocky

dolu vpravo cukrarske pomocky

ja robim z 2 korpusov, tiez

ja robim z 2 korpusov, tiez klasicka piskota a este som ju suchu nemala , plnku robim z 1 smotany a 1 slahacky s platkovou zelatinou a cukrom, rozne ovocie, a na vrch poukladam ovocie a zalejem platkovou zelatinou( ale namiesto vody pouzivam nalev z ovocia)nasi sa za tym idu pozabijat Úsmev

Odporúčame