reklama

Oblíž prst

Pridal/a Vlamonka dňa 10. 01. 2015 - 19:31 - Recepty Vlamonka
Oblíž prst, Recepty na zákusky, Vlamonka

reklama

Výborný zákusok

Ingrediencie
Korpus:
5 kusy vajce
200 gramov kryštálový cukor
5 polievkové lyžice voda
160 gramov polohrubá múka
1⁄2 kus prášok do pečiva
1 polievková lyžica kakao
200 gramov kryštálový cukor
Plnka:
5 kusy žĺtok
500 millilitrov mlieko
150 gramov kryštálový cukor
4 polievkové lyžice hladká múka
1 kus vanilkový cukor
200 gramov maslo
Sneh:
5 kusy bielok
150 gramov kryštálový cukor
Postup

Cesto: Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, postupne prišľaháme žĺtka a vodu. Sypké ingrediencie zmiešame a zľahka primiešame do hmoty. Vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri teplote 180°C - 200°C cca 20 min. Po upečení necháme vychladnúť.

Plnka: V mlieku rozmiešame múku, žĺtky, cukor, uvaríme hustú kašu a necháme vychladnúť. Do letnej kaše postupne zašľaháme maslo. Plnku rozotrieme na korpus a necháme stuhnúť.

Sneh: Bielky s cukrom vyšľaháme nad parou. Sneh rozotrieme na vychladnutý koláč. Vrch ozdobíme čokoládou.

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 3 (2 hlasov)

reklama


reklama

Tak toto teda nie je dobre cesto. Skusala som teraz, katastrofa, velka davka a vela kypriaceho prasku, asi potrebujem plech meter krat meter.. tento recept uz nikdy viac..

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama