reklama

Recept s fotopostupom na punčové rezy

Pridal/a Žanet dňa 29. 03. 2010 - 14:23
Recept s fotopostupom na punčové rezy, návod, Zákusky a koláče, Žanet

reklama

Dievcence a chlapci, dlho som premyslala ci mam vobec uverejnit tento fotopostup aj s receptom na staru dobru klasiku ved predsa kazdy z nas ma svoj styl a recept a po nedavnej debate o Doboske som si myslela, ze uz nikdy ale nakoniec ma presvedcil fakt, ze je tu kazdym dnom stale niekto novy, menej skuseny alebo len obcastny cukrar a som presvedcena ze takymto osobam treba pomoct. Povedala som si, ze tym , co to pomoct ma to pomoze a ty ktory to poznaju sa apson pobavia. Recept je na cca 50ks.

Cesto:

20 vajec, 440g krys.cukor,540g hl.muka,kypriaci. Cukor rozdelit na polovicu bielka slahat zvlast a zltka tiez potom obe hmoty zlahka spojit a pridat muku+kypriaci. Cesto rozdelit tak aby nam vysli 2 tenke platy a jedna kapsla - stredny hruby korpus. Kto nema rafik moze upiect aj v hlbokom plechu. Nechat vychladnut.

Sirup:

Uvarit rozvar.Priblizne 1/1,5 litra vody,600g cukru dame varit do hrnca,ked rozvar vychladne pridame punc.aromu,rum,cerv.farbu.Vsetko podla chuti. Ked vam zostane stava nalejte ju do flase a mozete pouzit na poliatie korpusu ak budete znova piect.

Este potrebujete lekvar alebo dzem najlepsie pikantny a fondan. Kto nezozenie fondan tak si moze urobit polevu

Poleva: :400g pras.cukor, stava z 2 citronov+farba. Vymiesat do hladka.

Postup:

na plech polozime plat,stiahneme papier,polozime rafik,natrieme lekvar,vlozime kapslu,poprepychujeme prstom,polejeme znovu potrieme a prikryjeme zvysnym platom dame chladit najlepsie do druheho dna.Potom rafik dame dolu,polozime tacku na vrch zakusku a pretocime.Dame dolu plech,stiahneme papier polejeme nechame stuhnut,horucim nozom si najskor predrezeme vrch a potom prekrojime,mozeme papat.


Recept s fotopostupom na punčové rezy, návod, Zákusky a koláče, Žanet, 1

Recept s fotopostupom na punčové rezy, návod, Zákusky a koláče, Žanet, 2

Recept s fotopostupom na punčové rezy, návod, Zákusky a koláče, Žanet, 3

Recept s fotopostupom na punčové rezy, návod, Zákusky a koláče, Žanet, 4

Recept s fotopostupom na punčové rezy, návod, Zákusky a koláče, Žanet, 5

Recept s fotopostupom na punčové rezy, návod, Zákusky a koláče, Žanet, 6

Recept s fotopostupom na punčové rezy, návod, Zákusky a koláče, Žanet, 7

Recept s fotopostupom na punčové rezy, návod, Zákusky a koláče, Žanet, 8

Recept s fotopostupom na punčové rezy, návod, Zákusky a koláče, Žanet, 9

Recept s fotopostupom na punčové rezy, návod, Zákusky a koláče, Žanet, 10

Recept s fotopostupom na punčové rezy, návod, Zákusky a koláče, Žanet, 11

Recept s fotopostupom na punčové rezy, návod, Zákusky a koláče, Žanet, 12

Recept s fotopostupom na punčové rezy, návod, Zákusky a koláče, Žanet, 13

Recept s fotopostupom na punčové rezy, návod, Zákusky a koláče, Žanet, 14

Recept s fotopostupom na punčové rezy, návod, Zákusky a koláče, Žanet, 15

Recept s fotopostupom na punčové rezy, návod, Zákusky a koláče, Žanet, 16

Recept s fotopostupom na punčové rezy, návod, Zákusky a koláče, Žanet, 17

Recept s fotopostupom na punčové rezy, návod, Zákusky a koláče, Žanet, 18

Recept s fotopostupom na punčové rezy, návod, Zákusky a koláče, Žanet, 19

Recept s fotopostupom na punčové rezy, návod, Zákusky a koláče, Žanet

Recept s fotopostupom na punčové rezy, návod, Zákusky a koláče


reklama


reklama

Komentáre

Žanet, Po, 29. 03. 2010 - 14:50

dievcence zabudla som na jeden obrazok ten parri hned po polievani tam to treba postlacat sorry

likerik, Po, 29. 11. 2010 - 23:49

ZANETKA, MAS ICH KRASNE, AKO JE MOZNE, ZE SU UPLNE NA ROVNAKE KUSKY AJ NAKRAJANE Hambím saHambím saHambím sa . MNE SA TO NIKDY Plačem NEPODARI!!!!!!!!

sio, Po, 29. 03. 2010 - 15:32

ja to robím tiež akosi takto,len na polievanie používam jahodový sirup+rum.Môžeš mi napísať recept na glazúru,vidím že ju máš krásnu,mne keď ju krájam tak praská,aj keď mám nôž teplýSmútok

Žanet, Po, 29. 03. 2010 - 17:13

Silvi ja kupujem hotovy fondan z Ekvie.Aj mne to zo zaciatku praskalo ale potom mi technolog vysvetlil ze fondan musim spravne nahriat a musi byt taky ani riedky ani husty.Skusala som aj hotovu puncovu polevu je ju dostat v potravinach ta je tiez dobra.pa

gabček, Po, 29. 03. 2010 - 22:14

TlieskamTlieskam Ani nevieš ako si mi pomohla,práve sa chystám v štvrtok piecť prvý krát punčový koláčik.ÁnoÁno Isto sa mi teraz bude piecť ľahšie.Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk Ďakujem veľmi pekneHambím saHambím saTlieskamTlieskam

super fotopostup Tlieskam chcela by som sa spytat ako je mozne, ze sa vam nezafarbi aj ten spodny plat? teda lepsie povedane ze vam ta poleva nepreteciu aj na ten spodny plat? Úsmev ja som uz skusala parkrat ale vzdy sa mi to stalo Smútok

Ahoj Gabrielle21, možno dávaš málo džemu,alebo je riedky...na ten prvý plát. Slnko

Žanetka, prosím, som len začínajúca a ešte všetkým výrazom cukrárskej hantýrke nerozumiem. prosím ťa, vysvetlíš mi, čo znamená KAPSLA : "rozdelit tak aby nam vysli 2 platy a jedna kapsla"
ĎAKUJEM MOOOOC Zlomené srdceTorta

aramana, St, 29. 01. 2014 - 15:16

dva pláty - vrch a spodok..... kapsla - stredný plát - najhrubší Úsmev
ja dávam z piatich vajec vrch aj spodok a z 10tich stred Úsmev

Žanet,kde dostať ten fondán z Ekvie Chichocem sa a ešte tú pomôcku - rámik? Zlomené srdce

Hovoto, St, 12. 03. 2014 - 19:32

rámik som kúpila v domácich potrebách TESCOMA ccá 18,- EUR je to úžasná pomôcka, môžem len odporúčať

Vítam Ťa tu medzi nami, si tu kratučko a hneď tak milo, hmmm Mlčím , nuž daj sem dáke Tvoje výtvory, nech Ťa môžeme tiež povzbudiť a pochváliť Kvietok

hneď tak milo ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno
čosi som tu pred časom písala o mladých drzých cukráročkách......

anip, St, 05. 03. 2014 - 09:09

Majaja, vitaj medzi nami, nože ukáž čo dokážeš!!!!!!!!!!!!
Kritizovať je ľahko, ale daj niečo lepšie BozkávamBozkávamBozkávamBozkávamBozkávamMlčímMlčímMlčímMlčímMlčímKvietok

majaja, St, 05. 03. 2014 - 20:55

Toto je ozajstný - osviežujúci - nepresladený punčák :
2 x 4 vajcia, piškótové cesto
1 x 5 vajec piškótové cesto - na plnku
1,5 ks prášok do pečiva
13 PL cukor do ciest
13 PL polohr. múka
do cesta dávam po troške oleja
cesto natrieť džemom ríbezľovým
cesto na plnku - polámať, zaliať podľa potreby sirupom alebo
želé ( červeným ),podľa chuti rumom a asi 1 dl čiernym čajom
100 g hrozienka predtým namočím v rume

Poleva : 6 PL práš.cukor
z 1/2 citróna citrónová šťava
1 KL olej
červený sirup na zafarbenie podľa potreby

A dáte mi zapravdu, že je lepší.

Lenny, St, 05. 03. 2014 - 21:43

Podľa mňa ,má každý rád niečo iné ...ale napísať otrasný recept to je moc ...nemyslíš ?? Nehnevaj sa ale ten tvoj recept nie je na punčové rezy ....ale rezy s punčovinou hm ? Nikto ti nekáže robiť podľa tohto receptu a kľudne si sem mohla dať svoj recept medzi recepty a nie písať taký komentár ,lebo každá máme iné chute ... určite by sme to viac ocenili Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmevChichocem saChichocem sa ja by som napríklad podľa tvojho receptu nerobila ...nemám rada ani hrozienka a ani punčovinu ...

Mila Majaja, ja som tu dnes prvy krat a vdaka tebe som si vytvorila ucet. Recept ktory sa ti zda otrasny je veeelmi podobny tomu staremu dobremu receptu zo starych cias. Co sa tyka presladenosti, tak ti chcem len povedat, ze pomer cukru z 13 PL k 13 vajciam je podstatne vyssi ako 440 g k 20 vajciam. Ale nevadi, este sa naucis. Zelam ti aby ti to islo od ruky aspon tak ako ti idu komentare od pera. Ozaj, co maju spolocne hrozienka s puncakmi?

perfektný komentár !!!!!! TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam škoda, že ho je treba vôbec napísať, že tu niektoré prispievateľky nemajú úctu k osobe, ktorá si dá tú prácu a napíše sem recept ešte aj s fotopostupom. Čo by som aj bola zaň pred rokmi dala pri mojom prvom pokuse o punčák....inak práve zdobím baranov snehom a mojich 15 lyžíc cukru je 400g....takže 13 k počtu vajec....

Boyle, Št, 03. 04. 2014 - 19:20

Majaja, čo je to sirup? Koncentrovaný z obchodu? Alebo nariedený? Koľko je lyžica cukru? Moja veľká má kopcom cca 25 g a 150 g by mi na krásnu polevu na celý plech nestačilo. 4 vajcia na plát a 5 na punčovinu je zrejme na nejaký malý plech, ale aj tak by mi na tú punčovinu bolo o štvrtinu viac, ako na pláty, málo. Ako technológ by som Tvoj recept nebrala, Žanetin je OK. Bolo by dobré, ak by si si prečítala prvé vety z jej príspevku. Vážim si ju, že sa snaží pomôcť tým, ktoré to potrebujú a stoja o jej pomoc. Mala som česť ochutnať na stretkách aj iné jej zákusky a boli výborné. Naviac sa ochotne podelila o svoje skúsenosti.

No mne sa tento recept pozdáva.idem ho dnes aj vyskúšať...:)TortaTlieskam. určite dám vedieť..:)

 

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama