LASKONKY

Dobry den poprosila by som Vas o radu uz tolko som sa snazila upiect laskonky ale stale sa my ich nedari,vyskusala som viac receptov som si myslela ze mam zly recept na laskonky ,ale to nieje v tom aj masu mam dobru ked vyslaham Problem mam s tym pecenim mame teplovzdusnu ruru a neviem to tam upiect bud su hnede alebo su mokvaste,neviem vystihnut na rure to pecenie ,lebo v jednom recepte bud na 130 niekde neviem kolko a inde tolko minut a nikdy niesu take ake by mali byt.
Ak viete napiste my kolko minut peciete a kolko minut susite,nasa rodina ich ma moc rada a rada by som ich potesila dakujem Vam velmi pekne

Komentáre

Suším pri teplote 120-125 dva

Suším pri teplote 120-125 dva plechy naraz cca 45-50 min-treba pozrieť.Nedávam múku,iba bielky s cukrom,orechy.Nech sa vydaria Slnko

laskonky sa nepečú,len sušia.

laskonky sa nepečú,len sušia. Robím bez múky, čisto bielka s cukrom, šľahám nad parou (nedávam cukrový rozvar). Suším pri teplote do 75°C s odchýlenými dvierkami (len kúštik, aby unikala para), tri plechy naraz a trvá to tak hodinku. Neviem presne. Sú hotové keď sa bez zvyšku dajú pekne oddeliť od papiera. http://tortyodmamy.sme.sk/sites/tortyodmamy.sk/files/images/2013/03/24/z... Robím kokosové

Dobry den prajem,prosim

Dobry den prajem,prosim Vas,nemohli by ste mi poslat Vas vyskusany recept na laskonky aj s plnkou?,bola by som Vam velmi vdacna,dakujem mobilka5@azet.sk

Mirkamoha to presne

Mirkamoha to presne vystihla,práve včera som laskonky sušila. Ja robím zalievané rozvarom,recept som našla tu,sušila som tak na 70-75 stupňov,na vymastenom plechu,priebežne som si ich kontrolovala dotykom.Rúru mám s ventilátorom,boli orechové so štipkou múky.Dnes plním,hádam sa podaria. Nech sa darí! Áno

su krasne biele ked som

su krasne biele ked som pozrela ,dakujem za odpovede Vam vsetkym ,lebo ja ked som nasla na nete ze ako pecu tak som to robila tak ze piekla a potom susila tak asi preto sa my nevydari boli hnede a raz zase ked som susila tak som ich asi kratko susila dakujem Vam velmi pekne ,no dnes idem skusit
Dakujem Vam velmi pekne

tým, že ich zhora prudko

tým, že ich zhora prudko zasušíš, akoby si tú vlhkosť v nich uzavrela a potom neskôr zvlhnú. "cesto" je vlastne uvarené, keď ho natieraš, tam už nič surové nieje. Ide len o to, aby si odparila nadbytočnú vodu. Jednoducho ich usušiť. Chce to len čas. A myslím, že energie sa až tak veľa neminie, lebo je to na nízkych teplotách, tak to moc "nežerie" Chichocem sa Nech sa darí

Vcera som susila laskonky na

Vcera som susila laskonky na 100 stupnov s odchylenymi dvierkami s tenkou vareskou som zastrcila a plechy som mala na 2 a 3 od spodku v rure no ani po hodine som ich nemala ususene po 1,5 mozno dlhsie a neboli biele ,neviem potom ako sa mozu ususit na 75 stupnov ked sa my ani nie na 100,ci mam susit s ventilatorom ,ani cesto som nemala vysoke lebo som ho podla formy roztierala a strela takou stierkou takze vysoke neboli.
Cesto 3 bielka,200g cukru a 50g kokosu a na papieri na pecenie,vcera som skusala no nevidarilo sa my,no na konci boli uz ususene ale hnede
Dakujem

Ja ich suším na tej 70-ke ale

Ja ich suším na tej 70-ke ale dlhšie,už som urobila dve dávky ako si sem dala tento príspevok,mám ich pekné biele,dobre išli oddeliť od plechu. Termostat máš v poriadku? Možno ubrať cukru,či náhodou ten nehorí...ale aby sa zas neroztekali....No neviem,možno ešte baby poradia...

Ak si mala dobre uvarený

Ak si mala dobre uvarený sneh, potom už len správne sušiť. Pomer cukru a bielok si mala vcelku OK. Ja dávam na 4 bielka 30dkg cukru, jeden vanilkáč a cca 8dkg kokosu. Ventilátor si pusti, teplotu si mala ale vysokú, preto Ti zhnedli. Dĺžka sušenia je len orientačne. Chce to čas a trpezlivosť. Musíš z nich jednoducho odpariť nadbytočnú vodu. Preto teplota len do 75°C max. Pri vyššej hnednú, pečú sa. Ja viem sušievať naposledy. Dávam to do rúry ako posledné pečenie toho dňa. Medzi tým si poupratujem, porobím a len občas idem skontrolovať, čo sa deje. Keď ich mám dobre urobené, sú ako umelé, z ľahučkého plastu. Suché, nelepia a až tak ťukajú, keď ich rozkladám po stole.

Odporúčame