Kedy začať piecť suché pečivo k Vianociam?

Prosím o radu, kedy začať piecť suché pečivo k Vianociam a aké druhy?

Komentáre

suche možeš aj teraz, napr.

suche možeš aj teraz, napr. medovniky, linecke, medvedie labky, vanilkove rožky, to všetko sa môže aj mesiac dopredu.Len nezlepuj linecke džemom, až tesne pred vianocami. Úsmev Úsmev

Ďakujem a ako ich mám

Ďakujem a ako ich mám uskladniť? V papierovej krabici alebo radšej v uzavretej umelohmotnej dóze.

ja ukladám vianočné pečivko

Chichocem sa ja ukladám vianočné pečivko do plechových krabičiek Slnko piecť už "pomaly" treba, plniť je ešte času dosť Objímam Srdce Objímam

vďaka tak sa do toho pustím

vďaka tak sa do toho pustím

kedy začínate pred Vianocami

kedy začínate pred Vianocami piecť piškóty?

ja som úplný amatér,ale veľa

ja som úplný amatér,ale veľa dievčat píše,že vôbec nie sú vhodné plastové uzatvoritelné nádoby,lebo koláčiky nedýchajú,najlepšie sú kartonové krabice a prekladať to alobalom,alebo plechové krabice,myslím si že dievčatá Ti lepšie poradia,ja som toto vyčítala na tu stránke

Ja každý rok začínam piect

Ja každý rok začínam piect linecké koncom novembra a lepim iich
okolo 10-tého decembra a aj zdobým čok.polevou, zdobenie mi zoberie veľa času,môžeš sa na ne pozrieť v mojom albume.
Uskladnujem ich v krabiciach,ako sú aj odfotené.
Pečiem linecké,orechové,mandľové,kakaové ,kokosové.
Srdce Úsmev Slnko

evelyn- tvoje zdobenie je

evelyn- tvoje zdobenie je naozaj dokonalé Tlieskam Tlieskam Tlieskam sú to malé umelecké dielka Áno používaš aj nejakú hmotu na boky? nestvrdne to veľmi?

valeriam dakujem ti,je to

valeriam dakujem ti,je to babračka /ručná práca/,minulý
rok som začala zdobiť,mliečnou potahovkou,podľa toho
aký vzor zdobým ,taký si formičkou vykrojim a prilepím na vrch lineckého ,na boky nedávam nič. Zistila som že
asi po 3 týždnoch tá potahovka tvrdne,toho roku som sa rozhodla použiť cukríkovú hmotu MMF ,nie tak dávno pracujem s potahovkou MMF ,ale zdá sa mi, že je na tento
účel trvanlivejšia. Srdce Úsmev Kvietok

V tejto znova sa opakujúcej

V tejto znova sa opakujúcej téme pred týždnom písala aj svoj názor Nikuschka a ja s nou súhlasím ,ani ja by som ešte pre svoju rodinu nepiekla ,mne stačí dva týždne pred Vianocami ,lebo nech mi nikto nepovie že vyše mesiaca nie je v tých koláčikoch cítiť rozdiel,ved Vianoce sú o tom aby to všetko vonalo a deti sa tešili na naše zákusky ,také odležané si môžu kúpiť aj v obchode po celý rok. Torta Torta Torta

anusa nechcem ta urazit ani

anusa nechcem ta urazit ani poučiť ,napíšem len svoj názor. V roku 2002 v mesiaci júl ,sa mi ženil ml.syn ,vtedy som ich piekla okolo 2000 ks ,linecké boli hotové
mesiac pred svadbou,lepila som ich iba džemom a zdobila
čokoládou,boli chutné a pekné nikto sa nestažoval,naopak
musela som rozdávať recepty. Tak isto v roku 2006 som robila dalšiu svadbu ,reakcia taká istá ,mäkké chutné.
Nič nanich necítim,podľa mna záleží veľa od receptu
a hlavne aký tuk použiješ ja pečiem len Herou a sú mäkké
chutné a krásne a vždy po sviatkách nám zostanú linecké
a papkame ich aj v Januári a ešte vždy sú mäkké a chutné.
Srdce Úsmev Kvietok

čítam a ak môžem prosím

čítam a ak môžem prosím poradíte mi??
ked upečiem linecké a zlepím lekvárom, ozdobím čokoládou alebo len v cukre uložím do papierovej krabice zabalené do alobalu ?
- za ako dlho mi linecké zmäkne?
- môžem tak uložiť aj vanilkové a orechové pečivo??
- a rada by som zlepila aj krémom aký krém tam môžem dať? aj pudingovo-maslový 1:1 alebo aký????
- a kedy je lepšie vyberať z rúry linecké a vianočné ked začne ružovieť ale je ešte bledé ?

Aj ked som urobila pekné tvary a zdobenie, predsa len som spravila chybu že nezmekli boli v plastových dozach bez ničoho len uzatvorené

ďakujem vopred cukráročky za odpoved je nás tu veľa čo sa snažíme len kým vychytáme všetky muchy tomu tak sa na Vás obraciame s prosbou o radu.
pekný deň

timea ja linecké dávam do

timea ja linecké dávam do krabice/karton z Lidla,Tesca/
pozri sa v mojom albume,dam do krabice alobal a ukladám
upečené ,bledé linecké.Krabice ukladám na seba /jednu na
druhú/,ničím ich neprikrývam.Oni skoro zmäknú .
Všetky druhy lineckého skladujem v kartone a neprikryté.
Ked chceš lepiť krémom,tak tesne pred sviatkami a skladovat na studenom mieste.Môžeš použiť aj pudingový
aj nad parou,nad parou je trvanlivejší.
Neviem aký recept máš ,že ti zostali tvrdé,ja robím podľa toho receptu a sú mäkké:
400 g hladká múka,250 g HERY, 140gpr.cukru,2 žltká,
1 ks vanilk.cukor.Timea nech sa ti darí. Srdce Bozkávam Úsmev

evelyn ďakujem za recept ,

evelyn

ďakujem za recept , vyskúšam, no s tými krabicami veľmi to nemám kde skladovať tak to dám do kart. krabice a zakryjem alobalom. tento rok som povedala že aj tak nebudem robiť veľa.

ešte si pozriem ten krém nad parou,
dakujem
Kvietok

Odporúčame