Suché žltkove pečivo

Zhrnutie

Výnos
Porcie
Zdroj

krstná mama

Čas prípravy30 minút
ReceptyDrobné pečivo
Základné ingrediencie

Popis

Tento recept som na tejto stranke nenasla, mozno vas potešim. Pečiem ho, ked spotrebujem bielka a žltka mi zostanu.

Ingrediencie

450Grampras.cukru
5Kusžltka
1Čajová lyžičkasalajka
70Grampolohr. múky

Inštrukcie

300g praš. a 5 žltka dobre vymiešame(robot to zvladne lepšie), pridame 1 čajovu lyžičku salajky(ja davam pol balička) , premiešame a nechame v chladničke cez noc.Na druhy den pridam 70g poloh. muky a 150g praš. cukor.Vypracujeme cesto, rozvalkame a povykrajujeme rozne tvary .Pečieme vo vyhriatej rure ako linecke kolačiky.

Podobné recepty

Komentáre

receptik vyzera skvelo len

receptik vyzera skvelo len neviem co je to ta salajka Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa Chichocem sa

je to jemne

je to jemne pecivko,vyborne....ja som ho uz robila a nasla som ten recept tu,ale uz neviem pod akym nazvom...cililing.salajku kupis v potravinach v sacku ako je van.cukor alebo pras.do peciva,len je tam napisane-salajka. Veľký úsmev

ja cesto vykrajujem s

ja cesto vykrajujem s formičkou na piškóty potom po dve zlepím s kávovou plnkou,a s čokoládou urobím na nich čiarky ,vyzerajú potom veľmi dobre a od krému nie sú také sladké.

možno salajku niekto pozná

možno salajku niekto pozná alebo počul ako jelení sul.

Jéééééé, toto sa mi páči.

Jéééééé, toto sa mi páči. Ešte som o tom nepočula, salajku mám, len sa chcem opýtať, či chutia podobne ako linecké. Asi budú dosť sladké. A vydržia tak dlho ako linecké? Sú krehké? Mohla by som ich zliepať kyslejším lekvárom? Sorry za toľko otázok, ale rada by som ich vyskúšala a každá rada sa zíde Chichocem sa Bozkávam

To sú klasické salajkové ako

To sú klasické salajkové ako robili voľakedy naše babky. Zliepali to lekvárom a čím dlhšie stoja, tým sú lepšie a makšie. Pamatám si, že babka ich narobila aj dve-tri dávky a aj po 2 týždnoch boli výborné. Lekvár sa môže dať ľubovoľný. Pozor, keď sa to pečie tá salajka trochu smrdí /pri pečení to má taký tažký pach/. Hambím sa

A to ide iba 70g múky? To

A to ide iba 70g múky? To Smútok sa mi zdá veľmi málo na 450g múky.Alebo sa mýlim? Úsmev Prekvapenie Prekvapenie

7 dkg mam napisane v recepte,

7 dkg mam napisane v recepte, prelozila som to na 70g, dufam ze spravne,mne sa vzdy podaria.Bejulik- vydrzia asi o den dlhsie nez linecke, aspon u nas :)))Su krehke a male deti ich smu jest len pod dozorom dospeleho :)))Ale ak mate plav.podlahu v pohode pozametate.Ja ich nezliepam, to ma nenapadlo :(... moje su 2-3cm vysoke, podla toho na aku hrubku rozvalkam cesto.Ak kliknete v ingredienciach na slovo "salajka" hodi vas na stranku o salajke a je tam aj link ako vyzera salajka:)

Ďakujem pekne My sme zvykli

Ďakujem pekne Mrkám My sme zvykli zo Salajky piecť praclíky. A ten pach? Veď keď sa upečú, snáď to necítiť? Váľam sa od smiechu po podlahe Slnko

a da sa salajka nahradit aj

a da sa salajka nahradit aj kypriacim praskom???? bude to po upeceni rovnake???

(bez predmetu)

Áno

neviem ci sa da nahradit

neviem ci sa da nahradit PDP,ohladom pachu- myslim ze uz tak nesmrdi , ako niekedy .Neviem co by to spravilo s cestom, ak by som dala menej praš. cukru a viac muky, poradi skusena cukrarka ? Chutovo su dobre, ale velmi sladke, chcla by som z toho mat piškotky :)))

Salajkové koláčiky sú veľmi

Salajkové koláčiky sú veľmi dobré, ale nie pre cukrovkára. Sú sladké a vo vnútri prázdne. Práve to robí tá salajka a o to ide aby boli také krehké. Keby sa dal prášok do pečiva, to by nebolo ono. Ony práve majú byť nafúknuté. Preto tam ide tak málo múky. Ten čpavkový zápach je aj pri miesení cesta, ale po upečení nič necítiť. Môj vyskúšaný recept je nasledovný: 5 žĺtkov si večer vymiešame s 250 g práš. cukru a 5 g salajky. Žĺtkovú masu necháme stáť do rána. Potom pridáme ešte 250 g. práš. cukru a 75 g hladkej múky.. Cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm a vykrajujeme rozne tvary. Pečieme v mierne vyhriatej rúre-skôr iba sušíme. Počas pečenia sa objem koláčikov zväčší.Treba ich dávať ďalej od seba. Po upečení sú vo vnútri duté. Môžeme ich podávať so šľahačkou a posypať strúhanou čokoládou.Tento recept mám z jednej starej knižky a takto ich robila voľakedy aj moja mama.

mnaaam tie robime aj my, su

mnaaam tie robime aj my, su velmi dobre Mrkám Mrkám Mrkám deti ich zboznuju, zjedia sa ako prve....rozplyvaju sa v ustach Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk Vyplazený jazyk my ich volame "Na salikali" (tak ich volala babka)

(bez predmetu)

Áno Áno Áno

Odporúčame