reklama

Nepečena torta

dadka1 , 04. 07. 2011 - 12:19

reklama

sikovnice..ktore robite tu nepecenu tortu z piskot a zakysanej smotany..chcem sa vas spytat..toto..stuhne vam to dobre???lebo ja som naposledy robila a nestuhlo mi to..tak ako by malo..dala som len smotany a aj slahacku..a este som pridala aj mascarpone..nedavala som ziadnu zelatinu..tak mi prosim poradte..lebo niekto dava aj zelatinu ..a zase niekto nedava a krasne mu to stuhne..dakujem za radu..ak zelatinu tak aku a kde ju mam pridat ale asi do smotany..si myslim..pekny den..


reklama


reklama

1deni11, Po, 04. 07. 2011 - 12:23

ahoj ja robimm taik ze dam piskoty na to kyslu smotanu zmiesanu s vanilin.cukrom,na to ovocie,piskoty,smotana a ovocie.a ked necham cez noc v chladnicke tak na druhy den je krasne stuhnuta.nikdy som do nej nepouzila ziadnu zelatinu,netreba.len treba cez noc nechat vychladnut.uz som takych tort urobila niekolko desiatok a vzdy vysla...drzim palce SlnkoKvietokKvietok

ja davam na jednu kyslu smotanu jednu vyslahanu slahacku dr.oetker vtedy je to krasne pevne a netreba ani zelatinu

dadka ja ju robievam dosť často a nedávam nič iné len kyslú smotanu zmiešam s vanilkovým cukrom a ukladám piškoty na to natriem smotanu s van.cukrom nič viac nedávam a ešte ovocie pomedzi to.Na jednu smotanu dávam jeden van. cukor Úsmev

vroni, Po, 04. 07. 2011 - 12:33

dadka, aj mne sa to stalo. Ja som mala malo piskot...ono tie piskoty musia tu stavu vytiahnut. Pekny den

jarka22, Po, 04. 07. 2011 - 12:35

tiez robim ako 1mimulilinka a 1deni11 a vzdy krasne stuhne Slnko

Já tiež robím - iba kyslá smotana + vanilkový a kryštálový cukor, poprípade granko. Medzi každú vrstvu piškoty a ovocie. Raz sa aj mne stalo že nestuhla dobre - problém bol u mňa v tom, že som použila málo percentnú smotanu. Odvtedy si na to dávam pozor a už vždy kupujem iba 16 %-tnú. Mrkám

dadka, mne sa toto tiež raz stalo a bolo to smotanou (aspon tak predpokladam).bola to smotana neznamej znacky, dovtedy som ju este nevidela a zial, nepamatam sa ako sa volala, ale viem ze na nej bolo napisane extra jemna alebo take nieco. kedze nemali inu a ja som tortu potrebovala spravit, riskla som to a aj som na to doplatila. vsetko mi tieklo, pritom som postupovala uplne rovnako ako milion Úsmev krat predtym a tiež potom, len so smotanou overenej značky. tolko moja skusenost. inak to krasne stuhne aj bez zelatiny.neboj, dalsia sa uz podari Mrkám

dadka1, Po, 04. 07. 2011 - 13:52

dakujem babulky ..asi to bude tou smotanou..skusim a dam vediet ako to dopadlo..musim kupit inu..este rqaz diky ste zlatulinke.. KvietokBozkávamBozkávam

dadka1 ja ju tiez casto robievam na 1 pochutkovu smotanu davam 1 vanilinovy cukor ja davam aj 33% slahacku je to jemnejsie viem pridat aj vanilkovy pribinacik to vsetko spolu zmiesam a vrstvujem piskoty smotana ovocie...ked nedavam ovocie tak si spravim silnu kavu s romom a v tom macam piskoty a je to ten isty postup piskoty smotana...ked to nechas na noc v chladnicke pekne sa ti bude dat krajat...drzim palce Slnko

duranlb, Po, 04. 07. 2011 - 14:05

ja davam kyslu smotanu a cukor, slahacku a mascaropone, alebo vsetko dokopy.
podla mna to zavisi od slahackovej smotany, niekedy lubi byt taka riedka :) a potom zalezi kolko si dala piskot.
ja prekladam okruhle, podlhovaste a ked nemam super su bebe kekse. a samozrejme treba primeranu vrstvu kremu, aby sa piskoty stihli napit a neprepit :)
zelam vela uspechov.

Korona, Po, 04. 07. 2011 - 14:06

...robievam často aj ja, len smotana musí mať čo najviac percent tuku, teraz naposledy som robila so 14%-nou, bála som sa, ale stuhla dobre.Nech sa darí. Torta

duranlb, Po, 04. 07. 2011 - 14:08

a este ma napadlo s tou zelatinou. ked chces zeletinu tak na pol az tristvrte kila hmoty jednu 20g zelatinu. nechat napucat, rozpustit a potom do nej pridat dve lyzice hmoty dobre premiesat, vyliat do ostatnej hmoty dobre premiesat a nechat potom stuhnut.
dobry je aj zelatinovy stuzovac dr. oetker. treba ho pripravit podla navodu a potom uz robit nepecenu tortu podla chuti.
:)

silviav, Po, 04. 07. 2011 - 15:30

ahojte babenky,neviete ci by som mohla namiesto kyslej smotany pouzit biele jogurty.ja tu kyslu smotanu nikde neviem najst.v niektorych obchodoch vraj aj je,ale tie obchody tu zasa ja nemam.a chutim si na taku dobru osviezujucu torticku.tak som rozmyslala,ci by to neslo z tych jogurtov,co myslite?dakujem Slnko

Bea40, Po, 04. 07. 2011 - 18:11

SilviaV. - môžeš kľudne použiť aj biely smotanový jogurt, ja som to viackrát robila iba z jogurtu.
Dadka, keď robím našim zo smotany poháre alebo tortu, tak dávam smotanu stiecť do plátienka, prebytočná voda odtečie, smotana zostane krásne hustá, potom nie sú tie piškóty také premočené - vodové. Slnko

silviav, Ut, 12. 07. 2011 - 16:31

dakujem Bea,tak urcite urobim,hlavne ked to uz mas aj odskusane...mñami ,uz si chutim.... Slnko

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama