reklama

Nadýchaný orechový korpus

Pridal/a misickab dňa 05. 11. 2012 - 19:09 - Recepty misickab
obrázok k receptu

reklama

Množstvo je na okrúhlu formu priemer 28 cm alebo na veľký obdľžnikový plech

Ingrediencie
13 polievkové lyžice kryštálový cukor
13 polievkové lyžice mleté orechy
13 polievkové lyžice polohrubá múka
1 kus prášok do pečiva
13 kusy vajce
Postup

13 žľtkov + 13 PL kryš.cukru vyšľahať do peny.

Pridáme zmiešanú suchú zmes( 13 PL mletých orechov+ 13 PL polohr.múky+ 1 ks prášku do pečiva), ktorú postupne striedavo primiešavame varechov spolu so snehom z 13 bielkov.

Dno formy vystelieme papierom na pečenie, steny vymažeme Cerou.

Na plechu pečieme pri 200°C asi 20 min. a vo forme začíname pri 200°C 5 min, znížime na 170°C zasa 10 min. a nakoniec pečieme do 45-60 min. pri teplote 150°C. Korpus je po upečení šťavnatý a jemný.

Celkový čas
1 hod, 30 minút
Čas prípravy
1 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (1 hlas)

reklama


reklama

Nie je toho velke mnozstvo surovin,preto,ze ja na 28cm formu robim hmotu siestich vajicok a mam plnu formu.

Tento recept pouzivam na zhruba 30-32cm formu, ale bez "13tich polievkovych lyzic" (muky, orechov), tie su tu pre mna navyse, vidi sa mi velke mnozstvo orechov aj muky... ja ak robim orechovu piskotu, zamienam muku za rovnake mnozstvo orechov Kvietok

hana248, Po, 05. 11. 2012 - 23:27

aj mne sa to vidi vela ja som robila 28cm zo 7 vajicok a bola plna forma robila som kakaovy korpus

sintias, Ut, 06. 11. 2012 - 08:47

Tak ja nie som az taka skusena,ale v zivote nikdy som do 28 cm priemer formy nedavala piskotu z 13 vajec. Podla mna sa to tam ani nezmesti. Smútok

no ja keď dám do 28-čky 8 vajec, tak už má piškóta tendenciu cestovať po rúre Chichocem sa tiež sa mi to zdá veľa, ale tak každý má asi to svoje overené..

Tu píšem o orechovom korpuse. Ja tiež nepečiem piškótu do 28 z 13 vajec. Tento korpus je v takomto pomere akurát. Po upečení ho rozkrojím na 3 vrstvy. PohodaPohoda

Reagovali sme na zaklade Tvojich informacii:
"Množstvo je na okrúhlu formu priemer 28 cm alebo na veľký obdľžnikový plech" Úsmev

Abbey1, St, 31. 07. 2013 - 13:36

tak ked to dam na velky plech tak to mozem este rozkrojit alebo mam upiect dalsi korpus

Podla mna zalezi ci mas steny plechu vysoke alebo nizke... ako vravim, toto mnozstvo by mi pri peceni v nizkom plechu "cestovalo" po rure Kvietok

ja pečiem v hlbokom plechu a dá sa pekne prekrojiť....na obdľžnbikovú tortu pečiem 2x a mám 4 pláty

Ondreja, Ne, 18. 01. 2015 - 12:41

Vyplazený jazyk ...super receptík na tento korpus Torta ...veľmi som sa bála robiť tento korpus po prečítaní komentárov,,,no riskla som to !!! ...mám 28cm formu a na výšku má 7cm,,,cesto sa krásne upieklo, nevyšlo vôbec z formy, pretože sa tam reguluje teplota pečenia!!!...je to naozaj super recept,,,ODPORÚČAM!!!! Torta

Milá Ondreja. Veľmi si ma potešila, že si vyskúšala môj recept a si spokojná. ObjímamObjímamObjímam Ja iný ani nepečiem. Po toľkých negatívnych komentároch som ani nedúfala, že sa nájde nejaká odvážna žienka, aby vyskúšala môj overený recept. Hambím saHambím saHambím saHambím saHambím sa Ešte raz ďakujem za dôveru Zlomené srdceZlomené srdceZlomené srdceObjímamObjímamObjímamObjímam

Ondreja, St, 11. 02. 2015 - 20:05

TlieskamVyplazený jazyk ,,,každý sa oblizoval Vyplazený jazyk ...naozaj super recept na korpus, len neviem nájsť super kávový krém k tomuto korpusu, robila som pudingovo kávový krém, bol dobrý, ale nechcem už pudingový krém,,,chcem vyskúšať niečo nové a dobré Vyplazený jazyk ...ešte raz dakujem za receptík Áno

Boyle, Ut, 20. 01. 2015 - 00:32

Misickab, napíš mi, prosim, akú veľkosť vajec máš v tomto recepte a hmotnosť ingrediencií. Ďakujem.

Vajcia väčšinou veľkosť M a polievková lyžica normálna veľkosť, nie tie hlboké starých materí MrkámMrkámMrkámMrkám . Keď budem najbližšie piecť, presne odvážim.

Korpus sa podaril, piekla som do tortovej formy priemer 28 cm, 6 cm vysokej. Ako sa korpus piekol, tak stúpal vyššie až nad formu, ale cesto nevytieklo, po upečení korpus trochu klesol späť na úroveň tortovej formy, ale je krásne rovnomerný Tlieskam. Ďakujem za receptík. 

 

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama