reklama

marlenka

zuzuz1 , 12. 08. 2013 - 08:52

reklama

ahojte dievcence poradte mi... vcera sme piekli kostovku na svadobne zakusky a nejako sa nam marlenka nezda... prosim poradte mi - cesto sa mi este nikdy nepodarilo vyvalkat - vzdy ho roztahujeme na plech mokrymi rukami, a plnka sa mi nejako nevydarila... bola moc riedka - salko sa mi za dve hodiny vo vodnom kupeky uvarilo len z 1/3 aj to na spodku !prihorelo!... ked sme potom prirabali zo suroveho salka s maslom tak to sa normalne vyslahali...nechapem... a este jedna vec...cesto sami doteraz pieklo tak ze bolo chrumkave - tvrde a potom neskor zmeklo...tentoraz bolo makke hned uplne jak pena ani rozmrvit okraje sa mi nedali... stalosa to uz niekomu? co bolo zle? poradte prosim dkauejm zuzula :)


reklama


reklama

Napis podla akeho receptu si robila...ja som ju teraz tiez piekla ale bola suprova,len namna prilis sladka

evicka, Po, 12. 08. 2013 - 11:20

Zuzuz1

ja robievam Marlenku kedykoľvek a môj recept mám tu podrobne rozpísaný:

http://tortyodmamy.sme.sk/node/15024

Stále sa mi Marlenka podarila.Na cestá mám taký zlepšovák, že ich po jednom pred vaľkaním na pár sekúnd dám do mikrovlnky, čím cestá povolia a výborne sa s nimi pracuje.
Držím palce SlnkoSlnko

mobana, Po, 12. 08. 2013 - 11:40

Tento recept od Evičky odporúčam je fakt skvelý. Ja som ho hneď na prvý šup dala bez problémov a fakt tá chuť je wáu ÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁnoÁno

evicka, Po, 12. 08. 2013 - 11:43

Mobana miláčik

jéééj ďakujem...ďakujem za kompliment.........CMUK BozkávamBozkávamBozkávam

zuzuz1, Po, 12. 08. 2013 - 12:15

dakuejm skusim receptik...no akoze to mi nejde do hlavy ze konkretny recept som skusala aj na vianoce a este pred tym a nic sa nestalo... a teraz toto... no ved vyskusam... inak moj recept je z knihy pecenie takej oranzovej neviem uz od koho a je to konkretne rcp na gruzinsky medovec...

Kazuso, Po, 12. 08. 2013 - 14:09

A čo sa vareného Salka týka, nevarím ho už nejakú dobu. Neoplatí sa to robiť, teraz sa dá kúpiť hotové karamelové Salko a je výborné.

zuzuz1, Po, 12. 08. 2013 - 21:01

no baby tak neviem... prave som sa prehrabavala v receptoch a uz asi viem kde je chyba... moj rcp na marlenku (teda ten gruzinsky medovec):
250g masla
3 vajcia
300g kr.cukru
3pl medu
1 cl SB
400g hl. muky

vsetky ingrediencie zmiesat nad parou... a co som citala tak je velmi malo tej muky ci?

krem - 300g masla a 1 uvarene salko zmiesat

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama