reklama

Maďarská krémeška

Pridal/a zlevka dňa 28. 02. 2015 - 17:00 - Recepty zlevka
obrázok k receptu

reklama

Vynikajúci orechový zákusok

Ingrediencie
Cesto:
30 dekagramov kryštálový cukor
30 dekagramov mleté vlašské orechy
8 kusy bielok
Plnka:
8 kusy žĺtok
5 polievkové lyžice kryštálový cukor
2 balíky vanilkový cukor
4 polievkové lyžice hladká múka
4 decilitre mlieko
1 1⁄2 kusy maslo
Postup

Cesto:

Bielka, vyšľaháme s cukrom, cukor začíname nasýpať, keď sú už bielka čiastočne našľahané - hotové musí tvoriť špičky a je poriadne husté - pridať a pomaly zamiešať orechy.

Rozdeliť na dva plechy /zošuchovacie/ vystlané papierom. Upiecť pri 180 stupňoch do ružova - je to výborné, krehké cesto. Nechať na papieri - odstrániť ho len po naplnení.

Plnka:

žĺtka, kryšt. cukor, vanilk. cukor, múka hladká  - zmiešať s mliekom a šľaháme - varíme nad parou do zhustnutia.

Po vychladnutí vmiešavať do masla (môže byť aj Hera) po častiach a naplniť zákusok

Plnenie:

Spodné cesto, plnka, vrchné cesto - čokoládová poleva, krájame na úzke rezy!

Celkový čas
1 hod
Čas prípravy
1 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama