reklama

zpod poťahu vyteká tekutina

Gledis , 24. 12. 2009 - 14:18

reklama

Ahojte šikulky a šikulkovia.Potrebujem poradiť.Väčšinou obalujem s MMF ale už som skúsila aj regalice.Všetko je v poriadku až do druhého dňa.Akúkoľvek dám plnku vždy mám na druhý deň okolo torty vytečenú takú sladkú hustú tekutinu.Už som vkoncoch a plnka sa mi vždy krásne podarí tak v čom to je????????Už som prestala robiť aj plnky kde ide vajce lebo som myslela že to vždy vytečie bielko ale stále sa mi to deje.Prosííííím poraďte mi.Plačem
ďakujem


reklama


reklama

Blanka, Št, 24. 12. 2009 - 14:21

Ahoj, mě nejvíc na tohle pomáhá potahovat až pořádně vychlazený dort a nemít ho dlouho bez chladu a po případě pak dát na vyšší chlad lednici...
Hodně štěstí a krásné svátky..

Gledis, Št, 24. 12. 2009 - 14:37

Ja vždy nechám tortu poriadne stuhnúť obalujem až tak po 12 hodinách aj potom ked to obalím to hned šupnem do chladničky no a na druhý deň je to vytečené.
ďakujem aj tebe a všetkým pekné Vianoce

Zlomené srdceZlomené srdce ale prečo? Já na potieranie torty používam punčovinu a zbytky krému. Asi najlepšie na potretie je maslo s cukrom. Aj mne sa stane,že mi vyteká, ale to je len zanedbateľné množstvo, stačí servítkou utrieť. Já by som tvrdila, že je to pokiaľ robíš plnku s kašou, že to vyteká voda,rum... teda nie poťah je na vine. SlnkoSlnkoSlnko Nech sa ti darí TortaTortaTorta

Gledis, Št, 24. 12. 2009 - 16:19

Ja som tu poslednú dotvarovala punčovinou a natrela čokoládovým krémom zo smotany v ktorej sa rozpustí čokoláda potom sa to dá vychladiť jeden deň a potom som to vyšlahala a pridala želatinu.Potiahla som to regalice.Spravi mi to vždy aj plnka z muky varená alebo z pudingu ja už som vyskúšala skoro všetky plnky.Ta posledná torta si to odniesla už ma to naštvalo tak išla von z okna ešte že to bola len pre nás doma.Chichocem sa

Zlomené srdceZlomené srdce ej čosi keď budeš vyhadzovať z okna pozor koho trafíšVeľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev já by som sa olízala. Z neba padajú torty by som si pomyslela.Váľam sa od smiechu po podlahe Ježiško nám berie fušku. No nič vyskúšaj s maslom a cukrom al. smetol s cukrom s tým čo používaš. A cacao by som za príčinu tiež nedávala, lebo ono tuží. Možno sa mýlim? Regalicou poťahujem normálne nič nechladím, ale je pravda to so zmenou teploty po čase prídeš ako na to. Pevné nervy!!!

ela1, Št, 24. 12. 2009 - 17:10

ahojte, ja som mávala tiež problémy z tým, že sa hmoty začali topiť. Poradila mi však jedna milá pani, že tortu treba poťahovať, keď nie je vychladnutá, lebo keď je plnka ztuhnutá a a na to sa potiahne teplá hmota, tak to potom reaguje, potom keď sa dáva torta do chladničky, chladnička musí byť na najnižšom stupni. Od vtedy nemám problémy. Veľa šťastia a úspechov.

lia51, Št, 24. 12. 2009 - 18:05

aj nam sa to stavalo,ale sme na to prisli,tak teraz torty potierame vylucne bielym kremom,pretoze to robi kakao,takze to je nasa skusenost a odvtedy sa nam to nestaloBozkávamÁno

sio, Št, 24. 12. 2009 - 19:34

ja pod poťahovku dávam vždy krém z vajec šlahaný nad parou-od Bohuša,poťahujem tortu dobre vychladenú a nemám nikdy problém a ani neskúšam iné

Gledis, Pi, 25. 12. 2009 - 17:26

ďakujem babenky za rady.Ela takže tortu ked potrieš tak ju nedávaš vychladiť a hned ju potiahneš?a potom to dáš do chladničky?

ela1, Pi, 25. 12. 2009 - 19:46

tortu keď naplním, tak ju hneď potiahnem hmotou a potom ju dávam do chladničky ale asi 3 hodiny predtým si stiahnem chladničku na najnižší stupeň. Upozorním aj keď tortu odovzdávam, až ju nedávajú do veľkého chladu. Torta sa môže dať aj do špajze a nemusí byť v chladničke.

nanya, Pi, 25. 12. 2009 - 21:21

ahoj Gledis,
ja som raz mala piecť 4 torty a chcela som si to uľahčiť.... naplnila som a dala som si ich do chladničky... a ked som ich vybrala, tak som ich potiahla.... a to bola chyba... poťahovka sa mi zarosila a mäkkla a dole mi začalo stekať... vieš, ako ked vyberieš z chladničky do tepla nejakú fľašu a zarosí sa...
ked varíš krém, daj cukor, ktorý inak šľaháš s maslo do pudingu... ja si všetok cukor uvarím v pudingu a maslo šľahám samostatne.... potom to spojím... lebo možno sa ti topí aj ten cukor, ktorý si možno zle vyšľahala s maslom a nestihol sa dokonale rozpustiť... a v tom pudingu je to na 100%... do hotového krému dávam kakao alebo orechy, kokos, čokoľvek....a nič nerozpustí poťahovku.... tortu potiahnem aj hneď ako ju naplním a hotovú dám do chladu.... ale pozor, nie do vlhkého prostredia.... a ked si chceš tortu naplniť dopredu, tak si vyber z chladničky niekoľko hodín vopred... ked jemne priložíš prst na krém, budeš cítiť, či je ešte studený a taký vlhký.... vtedy ešte nepoťahuj... tak že, daj si pozor na ten cukor a na to aby nebola torta veľmi studená.... a ak niečo spravíš z punčoviny, tak to ešte potri krémom a tak potiahni.... tak držím palce... KvietokKvietokKvietokKvietokKvietokKvietokKvietok

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama