reklama

Krémeš-rýchly, svieži, minimum roboty

Pridal/a aramana dňa 14. 04. 2014 - 19:48 - Recepty aramana
Krémeš-rýchly, svieži, minimum roboty, Recepty na zákusky, aramana

reklama

Krémeš hotový za pár minút, bez akýchkoľvek znalostí o pečení zvládne každý.Je nepresladený, ľahký.

Ingrediencie
2 kusy lístkové cesto
1 liter mlieko
2 kusy vanilkový cukor
4 polievkové lyžice kryštálový cukor
2 kusy Zlatý klas
2 kusy smotana na šľahanie
2 kusy vajce
Poleva:
1 kus čokoláda
  trocha Cera
Postup

Dáme si variť vodu na kávu.

Zapneme rúru na 240 stupňov. Mlieko + vanilkový cukor + kryštálový cukor + zlatý klas + 2 žĺtka uvaríme na puding. Do ešte horúceho pudingu metlou jemne vmiešame sneh z dvoch bielkov.

Zalejeme si kávu.

Vyberieme najrovnejší plech, lístkové cesto vygúľame na jeho opak. Pečie sa na opaku. Netreba dávať papier ani potierať - lístkové cesto je dosť mastné. Popicháme vidličkou aby nám až tak nenapuchlo, Šupneme do rúry.

Odpijeme si z kávy.

Pečenie trvá pár minútiek, zlaté až zlatohnedé je už hotové - hnedé bolo už hotové pred pár minútami. Vyberieme, upečené zošuchneme na podložku na ktorej budeme chcieť koláč aj krájať - bacha, musí sa zmestiť do chladničky. Na upečené, smelo môže byť teplé, dáme ešte teplý puding a necháme chladnúť.

Odpijeme z kávy.

Na opak plechu vyvaľkáme druhé cesto. To bude to vrchné. Takže tiež ho popicháme poriadne vidličkou ale aj narežeme .Nie úplne ale naznačíme nožíkom príborovým čiary, kade budeme viesť následný rez mňamkou. Ak to nespravíme, po upečení sa nám to celé doláme. A šup s tým do rúry.

A tu príde zmena - nechlipneme si z kávy, bo nám treba šľahačku miešať, pred tým však šupneme polokoláč do chladničky aby rýchlo schladol a mohli sme naň tú šľahačku dať. Akonáhle je šľahačka ušľahaná, už je aj cesto druhé dopečené.

Vytiahneme ho z rúry a tu prichádza čas na chlip kávy.

Šľahačku rozotrieme na puding. Dáme znova do chladničky. Čokoládu a ceru roztopíme vo vodnom kúpeli, v mikrovlnke, ako sme zvyknutí... Nanesieme na to vyštvorčekované do zlatista upečené cesto (ja natieram masteničkou) a necháme stuhnúť. Keď je stuhnutá čokoláda, preložíme to na šľahačku.

Dopijeme posledný glg ešte teplej kávy.

Je to naozaj rýchly zákusok a naozaj ľahký a svieži keď sa je priamo z chladničky.

Komu by trval dhšie ako 20 minút, niečo robí zle:)

Skoro som zabudla...tento recept môže mať rôzne obmeny!!! Kávu môžete vymeniť za meltu, jujce, nealko pivo, alko pivo, vínko..... :D

Celkový čas
20 minút
Čas prípravy
20 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

ÚsmevÚsmevÚsmev určite je suprový...ale tá káva ma dostala Veľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev , si môj človek, na tak dôležitý krok ako je chlipkanie kávičky netreba Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe zabúdať

aramana, Po, 14. 04. 2014 - 20:18

Chichocem saChichocem saChichocem sa také recepty milujem - čo sú hotové kým ešte káva nevychladne Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe no a jasné že neskúseným gazdinkám treba dodať odvahy že nič to nie je, smele do toho, i káva sa dá piť popritom ÚsmevÚsmevÚsmev

Tento krémešík robím aj ja,je naozaj úžasný a rýchly ale stále sa uchlipuje len z kávy a cigaretka k nej nič? Chichocem saVyplazený jazykTlieskam

aramana, Po, 14. 04. 2014 - 23:01

Áno môj človek!!! TlieskamTlieskamTlieskam ...no tento koláčik je taaak rýchly, že pofajčíme pred ním a potom s poslednými glgami kávy až po ňom Áno to už bude tá káva tak fajn, že si papule neopálime TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

Váľam sa od smiechu po podlahe Po dobrej robote je tá cigaretka už taká zaslúžená,oddychová,relaxačná!!! Áno

tento úplne presný recept budem musieť poslať neterke, vždy jej chutili krémeše, len sa sťažovala ,že jej to nejde, a keď sme sa dopátrali,ako to vlastne robí, odpoveď bola však normálne dám cesto aj s plnkou spolu na plech a upečiem!!!! Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe no a potom sa nesmej

aramana, Ut, 15. 04. 2014 - 10:49

Hambím saHambím saHambím sa aj ja som bola taká pekárka Hambím saHambím saHambím sa preto oceňujem recepty jak pre debilka Váľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlaheVáľam sa od smiechu po podlahe

ešte že tak však ja kávu nepijem Chichocem saChichocem saChichocem sa už som sa za srdce chytala že toť toto nie je recept pre mňa , Chichocem saChichocem saChichocem saChichocem sa

bezana, St, 16. 04. 2014 - 11:56

upiekla som ho a moji chlapci sa doňho hneď pustili a celý ho zjedli PrekvapeniePrekvapeniePrekvapenie , ešte, že som pri pečení Vyplazený jazyk misky, inak, by som ani nevedela, aký bol, chlapci pozdravujú a že ďakujú TlieskamTlieskamTlieskamVeľký úsmevVeľký úsmevVeľký úsmev ( a mne zostala tá káva )

aramana, St, 16. 04. 2014 - 13:59

Úsmev vidíš aký dobrý recept, aspoň tá kava bola tvoja ÁnoÁnoÁno
...som rada že chutilo Úsmev
Nesmelo sa spýtam, len tak náhodou nemáš ho odfotený? Hambím sa chcela by som túto foto vymeniť za inú, peknú ale nechystám sa ho teraz robiť Hambím sa

...alebo poprosím kohokoľvek, kto bude krémeš robiť, odfoťte prosím, dala by som sem krajšiu fotku Úsmev

konopka, St, 16. 04. 2014 - 19:30

Ja mám tento istý recept, ale ešte o kúsok rýchlejší od mojej kamarátky, ktorá už nie je bohužiaľ medzi nami. A ona ho vylepšila tak, že nepiekla vrchný plát, ale natrela čokoládu na fóliu (napr. celofán alebo z čokotransferu) a po zavädnutí nakrájala na kocky a potom capla na šľahačku. Trochu ľahšie sa potom aj konzumuje.... je to mňamkaaaaa

super receptík a už som si aj predstavovala v praxi ako popíjať tú kávu pri tom.
TlieskamTlieskamTlieskamTlieskamTlieskam

no tak som vyskusala a hoci je receptik napisany perfektne,jak pre debilka
nepodaril sa uplne na 100%.ani neviem ci mam opisat ake hluposti som pritom narobila,lebo sa hanbim Hambím sa ale papat sa bude dat a to je hlavne Chichocem saSlnko ak sa podari odfotit dam aj foto. Zlomené srdce

aramana, Pi, 18. 04. 2014 - 19:59

Prekvapenie isto si nezašľahala sneh do hurúceho pudingu a preto sa roztiekol Úsmev či?veď sa pochvááľ MrkámMrkámMrkám ...veľmi pekne ťa prosím, ak odfotíš, pošli mi foto na mail, mám ho v účte Úsmev

no sneh sa podaril,ale nebola si daleko.ako sa pisalo v recepte,druhy plat som si chcela narezat,samozrejme na niektorych miestach sa mi to prerezalo uplne,lebo som asi neodhadla silu rezania Vyplazený jazyk ale vravim si,ze to nejako spravim a aj som spravila...na taky dieravy plat sa nedala naliat cokolada,tak sak co,dam to na kolac a nalejem cokoladu priamo a rychlo dam do chladnicky,vsak co sa moze stat Chichocem sa .a stalo sa...od horucej cokolady sa zacala topit slahacka a cele sa to zacalo rozpadavat,takze som zachranovala kolac ako sa dalo,rychlo som ho vopchala do chladnicky a s malou dusickou som chodila nazerat,ci sa cely nerozpadne.no nastastie sa to celkom ustalilo a dokonca aj hostia si pochutili.ale nabuduce si dam lepsi pozor.a dakujem za receptik Zlomené srdce

aramana, Ne, 20. 04. 2014 - 10:55

ObjímamObjímamObjímam juuj, veruže nie na šľahačku horúce Chichocem saChichocem saChichocem sa ...ale nevieš si ani predstaviť koľko koláčikov, receptov som ja posrala kým som prišla na tie základné veci a vychytávky Hambím saHambím saHambím sa ...nuž, učíme sa Áno

a fotecku mozem poslat,len moj kolacik bol mierne rozteceny Chichocem sa tak nie som si ista,ci bude foto lepsie.ale cez kontakty sa mi to neda,tak ak chces napis mi tvoju mail adresu a ja ti poslem.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama