reklama

Koláčiky bez kysnutia

Pridal/a Majenka dňa 06. 10. 2015 - 19:17 - Recepty Majenka
Koláčiky bez kysnutia, Recepty na koláče, Majenka

reklama

Vyskúšajte tvarohové koláčiky, ktoré sú dlho mäkké.

Ingrediencie
1 kilogram hladká múka špeciál
84 gramov droždie
2 decilitre olej
6 decilitre mlieko
3 polievkové lyžice práškový cukor
1 čajová lyžička soľ
Postup

Všetky suroviny spolu zmiesime, droždie stačí len rozmrviť, nemusí sa rozpustiť v mlieku. Vypracované cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm a vykrajujeme kolieska. Stred pritlačíme a kraje kolieska potrieme rozšľahaným vajcom. Potom naplníme stred tvarohom a môžme, ale nemusíme ešte do stredu tvarohu dať lekvár. Niekedy spravím aj posýpku, ale tiež nemusí byť.  Môžme robiť rôzne tvary, či už lupačky, buchty atď. Po naplnení hneď pečieme pri teplote 200 - 190°C cca 7 až 9 minút.

Cesto vôbec nemusí kysnúť ako sme zvyknuté pri kysnutých cestách.

Celkový čas
0 minút
Čas prípravy
0 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 5 (1 hlas)

reklama


reklama

veľmi sa mi to páči....asi aj vyskúšam :) môžem poprosiť recept na posýpku? Moja je vždy po upečení tvrdá :// 

Ja tento recept robim uz roky a poviem vam,ze takym kolacom sa nevyrovna ziadny zakusok.

Vyskusajte ale dat miesto hladkej muky polohrubu a kludne nechajte cesto vykysnut.Kolacik bude lahsi,nadychanejsi.A este jedna rada. Ked vyberiete kolace z rury,tak ich potrite vyskvarenym maslom a prikryte utierkou. Lepsiu mnamku ste nejedli !

Majenka, Pi, 09. 10. 2015 - 13:37

Fúúú Prekvapenie posýpku som už dávno nerobila, lebo vraj načo sa zdržiavať... mama rýchlo nech to je hotové Váľam sa od smiechu po podlahe... ale pozriem a doplním...Bozkávam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama