reklama

Kokosové ježe

Pridal/a Vlamonka dňa 08. 04. 2015 - 20:54 - Recepty Vlamonka
Kokosové ježe, Recepty na zákusky, Vlamonka

reklama

Výborná klasika, ktorá nikdy nesklame.

Ingrediencie
Korpus:
450 gramov polohrubá múka
220 gramov práškový cukor
50 gramov maslo
3 kusy vajce
1 kus prášok do pečiva
3 polievkové lyžice med
1 1⁄2 decilitre mlieko
Na obalenie:
200 gramov maslo
200 gramov práškový cukor
50 gramov kakao
5 polievkové lyžice rum
5 polievkové lyžice mlieko
250 gramov kokos
Postup

Vajíčka vymiešame spolu s cukrom, zmäknutým maslom a medom do penista. K hmote postupne pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko. Dostaneme trošku tuhšie, ale dobre roztierateľné cesto. Upečieme cesto na vymastenom a múkou vysypanom plechu až do zlatohneda, pri teplote cca 180°C cca 20 minút.

Po upečení necháme cesto vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme čokoládu. Maslo necháme rozpustiť na miernom ohni, alebo nad parou, pridáme práškový cukor, kakao, um a mlieko. Masu zohrievame do bodu varu, kým nám nezhustnie.

Vychladnutý korpus narežeme na kúsky a najprv namáčame do teplej, ale nie horúcej čokolády a nasledovne do kokosovej múčky.

Doplňujúce obrázky
Kokosové ježe, Recepty na zákusky, Vlamonka, 1
Celkový čas
45 minút
Čas prípravy
45 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Priemer 3.4 (5 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama