reklama

Hmota pod potahovkou


reklama

Baby, zeny, tetusky, prosim o pomoc. Chcela som skusit novu plnku, tak som spravila plnku z gastanoveho pyre (pyre s pudingom som zmiesala s maslom) a akosi sa stalo,ze fondan (domaci z cukrikov) ostal uplne vlhky, az som sa bala, ze sa rozpadne, ale udrzal. Moj druhy pokus bol tiez s touto plnkou, no dala som na vrch maslovy krem ako barieru a pouzila som ice rolling decor (snad sa tk tak vola, nepamatam si presne) a znovu to iste, ale tu sa uz fondan roztopil na vodu. Co mu skodi? To pyre, ci ten puding?


reklama


reklama

Tak ako píšeš, poťahu škodí to, kde je tekutina, čiže puding, ovocie, živoč.šľahačka, tvaroh atď. Pod poťah je dobré dať maslový krém s podielom masla vyšším ako ostatných surovín, nech sa darí Kvietok

lia51, Ne, 23. 11. 2014 - 07:01

cookerka...nic v zlom ,ale uz musim zareagovat,ked tu dievcata pisu kolko krat ,ze na vine je pudingovy krem ...pouzivame iba kremy pudingove ,ale v pomere 1:1,to znamena 1 diel pudingu z kremoveho prasku a 1 diel tuku,ci uz masla alebo ineho tuku.....ale povrch torty zasadne potieraame iba s tymto zakladnym kremom ,bez prisad (ovocia,tvarohu atd) ,takze cistym.....a to celu tortu potierame tak, ze nie je vidiet ani korpus...a nestalo sa nam ,nikdy aby sa nam potahovka topila,a to ani v lete,pritom pouzivame stale K2 dobrych 10 rokov.... /a podotykam,ze samotne maslo s cukrom sa v lete skorej topi,ako cukor s inym tukom.../ TortaZlomené srdce

V poriadku, len smele treba napísať, aj to jej môže pomôcť Mrkám...ja som to myslela tak, že zrejme dala krém málo maslový pod poťahovku, keďže sa jej teda roztopil poťah Kvietok

ja bežne používam pudingovo maslovú plnku na tenko okolo torty a pod ňou je aj šlahačková bez mantinelov a drží bez problémov - používam velvet tenkú vrstvu.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama