reklama

Fúkané makové rožky

Pridal/a Kamila dňa 13. 12. 2015 - 10:10 - Recepty Kamila
Fúkané makové rožky, Recepty na drobné pečivo, Kamila

reklama

Rozhodla som sa, že keď fúkané rožky fungujú s orechmi, kokosom, budú aj s makom. ÚsmevZľahka som upravila pôvodný recept a výsledok bol výborný. Opäť sa rozplývali v ústach a to dokonca aj s bezlepkovou múkou. ;)

Ingrediencie
200 gramov mletý mak
250 gramov bezlepková múka
250 gramov maslo
400 gramov práškový cukor
1 čajová lyžička sóda bikarbóna
150 gramov tmavá čokoládová poleva
Postup

Cukor s múkou a sódou preosejeme, zmiešame s mletým makom a pridáme zmäknuté maslo. Je toho dosť veľa, preto dávam hmotu najprv premiešať v robote s hnetacou metličkou a potom už raz dva vymiesim cesto. Cestom plníme formičky na rožky, nevymasťujeme ich, postačí maslo v ceste. Cesta dávame tak aby bolo zarovnané s okrajom formičky. Pečieme pri teplote cca 160°C-170°C cca 12 - 15 minút, alebo podľa skúseností s vašou rúrou. Možno vám postačí nižšia teplota. Rožky skoro samé vyskakovali z formičiek. Hambím sa Z rúry ich vyberáme, hneď ako chytia ľahučký nádych, ale stále by mali byť svetlé.

Po vychladnutí, konce rožkov môžeme namočiť v roztopenej čokoláde. Pristane im aj svetlá aj tmavá čokoláda. Úsmev

Doplňujúce poznámky

Tu nájdete recept na orechové rožky a tu na kokosové. Úsmev

Doplňujúce obrázky
Fúkané makové rožky, Recepty na drobné pečivo, Kamila, 1
Fúkané makové rožky, Recepty na drobné pečivo, Kamila, 2
Fúkané makové rožky, Recepty na drobné pečivo, Kamila, 3
Fúkané makové rožky, Recepty na drobné pečivo, Kamila, 4
Fúkané makové rožky, Recepty na drobné pečivo, Kamila, 5
Fúkané makové rožky, Recepty na drobné pečivo, Kamila, 6
Fúkané makové rožky, Recepty na drobné pečivo, Kamila, 7
Fúkané makové rožky, Recepty na drobné pečivo, Kamila, 8
Celkový čas
42 minút
Čas prípravy
30 minút
Čas varenia / pečenia
12 minút
Priemer 4 (4 hlasov)

Ďalšie recepty


reklama


reklama

Pzuzana, Po, 14. 12. 2015 - 09:26

tak toto vyzerá super,robím orechové aj kokosové,tak dnes vyskúšam tieto,ďakujem za recept.

Pzuzana, St, 16. 12. 2015 - 21:28

Robila som ich a sú výborné,len moje nie sú také pekné,mám ich diekrované Smútok

Nany6, So, 19. 12. 2015 - 19:18

prosím vás, akú bezlepkovú múku ste použili?

Kamila, Ne, 03. 12. 2017 - 21:33

Podla tohto receptu https://nanicmama.sme.sk/drobne-pecivo/kokosove-rozky, som robila uz niekolko krat, aj s klasickou , aj s bezlepkovou mukou, vzdy sa podarili, asi to zavisi aj od rury, mozno sa treba skusit vyhrat s casom a teplotou. Skuste trochu ubrat z teploty, vyberat ich treba hned, ked okraje zacnu chytat zlaty nadych.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama