reklama

Tvarohová torta pre deti

Pridal/a LiViera dňa 16. 03. 2015 - 23:23 - Recepty LiViera
Tvarohová torta pre deti , Recepty na torty, LiViera

LiViera | Tvarohová torta pre deti


reklama

Recept na detskú tortu s tvarohovou penou.

Ingrediencie
Korpus 1:
3 polievkové lyžice hladká múka špeciál
3 polievkové lyžice polohrubá múka výberová
6 polievkové lyžice kryštálový cukor
6 kusy vajce
100 millilitrov olej
2 polievkové lyžice kakao
30 millilitrov voda
Korpus 2:
2 polievkové lyžice hladká múka špeciál
2 polievkové lyžice polohrubá múka výberová
4 polievkové lyžice kryštálový cukor
4 kusy vajce
66 millilitrov olej
1 polievková lyžica kakao
20 millilitrov voda
Tvarohová pena:
750 gramov tvaroh jemný
250 gramov mascarpone
300 gramov smotanový jogurt
5 polievkové lyžice práškový cukor
12 gramov vanilkový cukor
1 balík prášková šľahačka
150 milligramov mlieko
10 plátky želatína
200 millilitrov kompótová šťava
550 millilitrov čučoriedkový kompót
Postup

Korpus: Vyšľaháme bielka s cukrom, pridáme postupne žĺtka, teplú vodu, vyšľaháme, primiešame po lyžiciach múku a nakoniec v oleji rozpustené kakao, metličkou zľahka premiešame - pečieme vo forme, vystlanej papierom na pečenie, o veľkosti 22x22 cm na 180°C / 35 – 40 min.

Korpus 1 prekrojíme pílkou na dve rovnako vysoké časti

Korpus 2 prekrojíme na 4 pásy 5,5 cm vysoké na mantinely a dĺžku prispôsobíme forme.

Formu vystelieme korpusmi , korpusy polejeme trochou šťavy, na dno rozložíme ½ čučoriedok

Tvarohová pena: Metličkou vymiešame tvaroh s Mascarpone. V jogurte rozpustíme práškový a vanilínový cukor. 

Napučanú želatínu rozpustíme v šťave z čučoriedok.

Vyšľaháme šľahačku.

Postupne zmiešame tvaroh s Mascarpone, jogurt, želatínu a nakoniec šľahačku spolu zmiešame

Tvarohovú penu vylejeme do pripravenej formy, poukladáme druhú polovicu čučoriedok, prstom povtláčame do peny a prikryjeme druhým korpusom, zakryjeme, zaťažíme a necháme do druhého dňa stuhnúť

Na druhý deň vyklopíme a zdobíme.

Doplňujúce poznámky

Moje skúsenosti

 - dávame pozor, aby sme neprešľahali bielka, lebo korpus bude ťažký a budú na ňom biele bodky

- do želatíny pridáme trochu tvarohovej masy premiešame a až potom vylejeme do zbytku masy , to preto, aby sa nám neurobili v plnke hrudky zo želatíny

- keď dávam napr. mandarínky, tak korpus robím bez kakaa, biely a fondán je podobnej chuti

Doplňujúce obrázky
Tvarohová torta pre deti , Recepty na torty, LiViera, 1

LiViera

Výnos
1 torta
Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama