Ahoj
Ja som tiež začiatočníčka. Hoci pečiem už dlhšie, ale som začiatočníčka čo sa týka zdobenia.
Na cesto používam falošnú piškótu - viď vpravo. Ako plnku používam falošný parížsky krém. Je to jednoduché, ľahké, dobre drží a hlavne chutí.
Ja osobne nemám veľmi rada plnky kde sa dávajú rôzne maslá ako (Hera atď...)
a čo sa týka marcipánu, tak to netuším či ti vystačí.
Ja používam K2 na poťahovanie. 1 Kg stačí na 1 tortu aj s ozdobou.
Prajem veľa zdaru
- Ak chcete komentovať, tak sa prihláste alebo zaregistrujte
Dobrý deň dámy. Poprosila by som Vás o pár rád. Nikdy som tortu nepiekla ale už je čas s tým začať Rada by som upiekla tortu pre moju drahu polovicku na narodeniny, nie nieco zlozite ale jednoduchu okruhlu. Co sa tyka korpusu tak tam by som pouzila klasickú piškótu, ale neviem aku mam použiť plnku. Chcela by som dať do plnky kusky ovocia, napr. jahodoy, marhule a pod. No a na vrch dat marcipán, ale marcipán ten bežne dostupný v obchode take 150g balenie. Prosim poradte mi aku plnku a ako ju mam urobit aby bola dostatocne tuha a neroztekala sa a ake mate skusenosti s takým kupovaným marcipánom??? Postačí mi jedno 150g balenie na okruhlu tortu??? Ďakujem Vám veľmi pekne za odpovede