reklama

Špice s vaječným likérom

Pridal/a alena dňa 25. 10. 2008 - 17:59 - Recepty alena
Špice s vaječným likérom, Recepty na zákusky, alena

reklama

Čokoladove špice s vaječným likérom

Ingrediencie
156 gramov žĺtok
Cesto:
115 gramov práškový cukor
70 gramov voda
25 gramov kukuričný škrob
210 gramov polohrubá múka
270 gramov bielok
Krém:
450 gramov voda
300 gramov kryštálový cukor
92 gramov sójový granulát
600 gramov čokoláda
60 gramov kakao
216 gramov Cera
250 gramov maslo
206 gramov Hera
Dokončenie:
  čokoládová poleva
Postup

CESTO: Žĺtky, cukor a vodu vymiešame do peny pridáme kukur. škrob, múku a tuhý sneh z bielkov. Lyžicou robíme malé kopčeky na plech a upečieme.

NÁPLŇ: Voda, cukor, sója sa dá variť (3 až 5 min. od bodu varu). Uvarenú hmotu vylejeme do kotlíku, kde máme pripravenú čokoládu a kakao a šlaháme do mierneho vychladnutia. Postupne pridávame CERU a do celkom vychladnutej hmoty zašlaháme stolový margarín alebo maslo. špice sa tvaruju špičkou na špice dajú sa stuhnúť do chladničky a plnia sa vaječným likerom na koniec sa urobí zdobítkom vrch a obleje čokoládou.

Ja som už robila aj tak že som nepiekla cesto ale kupila som piškotky.(giggle) ;-)

Celkový čas
3 hod, 40 minút
Čas prípravy
3 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
10 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

adika, Po, 27. 10. 2008 - 15:36

Maxelka to nieje forma ,to sa robi tak ze si ten krem das do vrecuska so spicom ktory ma len dierku a tocis to pekne postupne dookola ako slimak ale jedno na seba az po vrch a coraz blizsie k sebe ,aby sa ti to potom uzavrelo,ved si vies predstavit ako vyzera spicÚsmevSlnko

Adika, áno viem si to predstaviť! ale myslela som na to, že ked to budem plnkou točiť tak to na bokoch nebudem mať také hladké ako bývajú kupenské!! ale ved nevadí hlavná vec že budú chutiť!! dúfam!!!! MrkámMrkámChichocem sa ved si s tým dáko poradím, no len neviem kedy mi na to vydá čas!!! SmútokVeľký úsmev

ZuzkaV, Št, 30. 10. 2008 - 13:58

No takýmto spôsobom špice nikdy nebudú hladké. Hladké budú len za použitia špeciálnej špičky na spice s dvojitou stenou

adika, Št, 30. 10. 2008 - 10:02

vies co ja som rozmyslalaChichocem sa a co keby sa to potom po bokoch zarovnalo jemnucko zlahka stierkou ,to by slo nie??

zunka, Pi, 31. 10. 2008 - 13:17

No tak to sa nazatieraš! To asi nie je dobrý nápad - iba ich asi "domliagaš"Prekvapenie

adika, Pi, 31. 10. 2008 - 14:46

Smútok asi mas pravdu ,tak co budu take ako cierny princ ,mozno to bude IN ,hlavna vec ,ze budu chutit!Hambím sa

zunka, Pi, 31. 10. 2008 - 16:53

Jasné, budeš mať jedinečné špice. Ináč musíš riadne utesniť tú plnku, lebo "likér" hneď vytečie von. Ja som na dno každého špicu dala ešte trošku čokolády a tá keď zatuhne tak sa urobí také dno. No a potom som lievala dnu "likérovú náplň".

Tomat, Št, 13. 11. 2008 - 17:16

Alenka ja neviem koľko cukru do cesta .....je tam aj 300g aj 115g...Smútok

adika, Pi, 14. 11. 2008 - 08:16

dievcata podla mna ten praskovy ide do cesta a krystalovy sa dava na plnkuÚsmev

alena, So, 22. 11. 2008 - 17:59

presne tak do cesta praskovy a do plnky krystalovi Bozkávam

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama