reklama

Snehové parížske

Pridal/a veva dňa 04. 09. 2009 - 19:42 - Recepty veva
Snehové parížske, Recepty na zákusky, veva

reklama

Trochu väčšia dávka, ale u nás sa stihne zjesť za chvíľku:)

Ingrediencie
Cesto:
1250 gramov kryštálový cukor
20 kusy bielok
2 balíky vanilkový cukor
400 gramov práškový cukor
Krém:
20 kusy žĺtok
2 balíky vanilkový cukor
500 gramov práškový cukor
1100 gramov maslo
70 gramov kakao
50 millilitrov rum
Dokončenie:
  čokoláda
Postup

Snehové venčeky:

Bielky,kr.cukor a vanilky šlaháme nad parou do tuha,nakoniec pridáme pr.cukor.Na papier na pečenie striekame venčeky (200ks):-P a sušíme pri t.90°C.

Plníme na druhý deň.

Krém: Žltky,pr.cukor a vanilky šlaháme nad parou do zhustnutia a necháme stáť do druhého dňa.Na druhý deň žĺtkovú hmotu vymiešame s maslom,kakaom a rumom. Hotové venčeky pofrkame čokoládovou polevou.

Celkový čas
2 hod
Čas prípravy
2 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

no tak tot by som sa cchela naučiť, neviem či je to v mojej rúre ale raz to neviem riadne ususšiť, stále mi to zhnedne a neostane biele.Smútok

veva, So, 05. 09. 2009 - 12:19

Ahoj určite je to v rúre...Ja som si jeden plech sušila v starej rúre a druhý v maminej novej a tá nová mi to vôbec nechcela pekne usušit.Musela som ich tam tak dlho až zostali hnedé a aj tak neboli zvnútra úplne usušené.A tortový korpus mi nejde usušit vôbec ani v starej rúre.

no tak mi nič íné nezostáva len skúšať, a skúšať, a skúšať Mrkám

ja to robim už roky a nie vždy sa mi podaria.velmi zaleži na kvalite snehu a spravnej teplote rury.kakao primiešavam do žltkov ešte vten den a po vychladnuti pridavam heru,pretože tam lubia zostat hrčky.Úsmev

Sigetka, Ne, 13. 09. 2009 - 16:31

Dievčatá, prosím vás, keď šľaháte bielka s cukrom, šľaháte najprv bielka a potom pridáte cukor, alebo hneď všetko spolu? Kdesi som čítala, že aj kokosky aj bielková poleva sa majú šľahať vždy spolu od začiatku, ja som šľahala najprv bielka a potom pridávala cukor a nebolo to ono.

Adriana, Št, 17. 09. 2009 - 01:32

Ja si bielky trošku našľaham a potom tam pridam asi polovičku kryštaloveho cukru.. a z ostatneho si spravim cukrovy rozvar... a ten potom ked su bielky vyšľahane a rozvar uvareny na retiazku pomaličky vlievam a poriadne v mixeri vyšlaham... MrkámMrkámÚsmev

veva, Po, 14. 09. 2009 - 08:45

Sigetka ja si dám naraz bielky aj s cukrom do misky a potom šlahám nad parou

Ja slaham hned od zaciatku cukor s bielkami spolu.To ze sa vam vzdy zakusok rovnako nepodari je aj v tom aky pridavate cukor.Ja som minule robila s praskovym cukrom z Lidla a 2 davky putovali do smeti.Tretikrat som pouzila povazsky a bolo vsetko OK.

Asi hlúpa otázka ale tie žĺtka na krém necháme stáť v chladničke že??? Hambím saHambím saHambím saHambím saHambím sa

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama