reklama

Schwarzwaldská torta z rakúskeho časopisu

Pridal/a neviemka dňa 19. 02. 2010 - 22:36 - Recepty neviemka
obrázok k receptu

reklama

Super torta s čokoládou a višňami.

Ingrediencie
180 gramov čokoláda na varenie
2 čajové lyžičky vanilkový cukor
180 gramov polohrubá múka
Cesto:
1⁄2 balík prášok do pečiva
  štipka soľ
180 gramov maslo
150 gramov práškový cukor
6 kusy vajce
150 gramov kryštálový cukor
Čokoládová šľahačka:
250 millilitrov šľahačková smotana
100 gramov čokoláda na varenie
1 balík vanilkový cukor
Višňová plnka:
200 gramov višne
125 millilitrov kompótová šťava
200 gramov vanilkový puding
Višňová šľahačka:
250 millilitrov šľahačková smotana
3 plátky želatína
3 polievkové lyžice višňový likér
3 polievkové lyžice kompótová šťava
  trocha cukor
Postup

Korpus:

Žĺtky s práškovým cukrom, vanilkovým cukrom a štipkou soli vymiešať do penista, pridať mäkké maslo, poriadne vyšľahať, potom primiešať roztopenú čokoládu.

Bielka vyšľahať s kryštálovým cukrom, opatrne primiešať do čokoládovej hmoty, potom pridať múku s práškom do pečiva.

Upiecť vo vymastenej a múkou poprášenej (prípadne papierom na pečenie vyloženej) forme s priemerom 24-26 cm. (20 minút pri teplote 190 C, potom znížiť teplotu na 160 stupňov a ešte piecť cca 40 minút).

Nechať poriadne vychladnúť, potom vodorovne rozrezať na 3 rovnako hrubé pláty.

Čokoládová šľahačka:

¼ l šľahačovej smotany +10 dkg čokolády na varenie a 1 vanilkový cukor. Čokoládu roztopiť v horúcej šľahačke (variť), nechať poriadne vychladnúť a potom vyšľahať s vanilkovým cukrom.

Višňová plnka: 20 dkg vykôstkovaných višní (kompót), 1/8 l kompótovej šťavy, 2 dkg vanilkového pudingového prášku (1/2 balíčka Dr. Oetker)- uvariť.

1 plát korpusu vložiť naspäť do tortovej formy, na to spraviť z čokoládovej šľahačky 3 kruhy, medzi ktoré dáme lyžičkou višňovú plnku. Položiť druhý plát korpusu, ktorý pokvapkáme zmesou šťavy a višňového likéru (prípadne trošku cukru).

Višňová šľahačka: ¼ l šľahačkovej smotany, 3 plátky želatíny, 2-3 PL višňového likéru, 2-3 PL kompótovej šťavy, trošku cukru – želatínu namočiť v studenej vode, potom vyžmýkať a rozpustiť v zmesi likéru a šťavy (zohrievať ale nevariť!), nechať vychladnúť trošku.

Smotanu vyšľahať, 2-3 PL rozmiešať v želatínovej zmesi, potom pridať k zvyšnej šľahačke. Naliať na druhý plát korpusu, zakryť posledným plátom, pokvapkať zmesou šťavy a likéru.

Nechať stuhnúť v chladničke 2-3 hodiny.

Biela šľahačka: ¼ l šľahačkovej smotany, 1 vanilkový cukor, 1 Smeta-fix (stužovač) – vyšľahať. Nakoniec vybrať z tortovej formy, potrieť bielou šľahačkou vrch a boky, ozdobiť vykôstkovanými višňami a čokoládovými hoblinkami podľa fantázie.

Doplňujúce poznámky

Tuto tortu peciem vzdy svojej dcerke k narodeninam.

Celkový čas
2 hod, 30 minút
Čas prípravy
2 hod, 30 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

Je. len prilis velke rozlisenie a velky subor, neviem pridat. Preto som neviemka.Chichocem saÚsmevChichocem saChichocem sa

Škoda, treba zmenšiť veľkosť v Microsoft office picture manager.Úsmev
Ale vďaka za recept!Váľam sa od smiechu po podlahe

Schwarzwaldsku tortu som jedla vo Svajciarsku a tu som zatial taku este nenasla, tak urcite vyskusam, lebo lepsiu som este asi nejedla.

lenka86, Pi, 14. 01. 2011 - 22:11

Viem, že to je už starý príspevok, ale nedá mi nenapísať. Je božská!!!! Nám chutí aj bez toho cukru navyše. Je super, nie príliš presladená, taká akurát. Nič lepšie som nejedla a nie je ani náročná. Ďakujem za recept.

Mám v úmysle ju vyskúšať, len asi som neviemka na druhú Smútok lebo nerozumiem tomuto: (ja pečiem s 10 + 10 dkg cukrom) Vôbec neviem kde pridávaš a koľko toho cukru Plačem Prepáč, ale mohla by si mi to vysvetliť? Ešte že sa nevidíme, lebo by som sa za toto hanbila.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama