reklama

Rigoletto

Pridal/a Alena_K dňa 05. 04. 2010 - 16:48 - Recepty Alena_K
Rigoletto, Recepty na zákusky, Alena_K

reklama

Chutný zákusok.

Ingrediencie
Cesto 1:
300 gramov hladká múka
150 gramov práškový cukor
3 kusy žĺtok
210 gramov rastlinný tuk
1⁄2 balík prášok do pečiva
Cesto 2:
3 kusy vajce
3 kusy bielok
150 gramov orechy nasekané
140 gramov kryštálový cukor
100 gramov kandizované ovocie
Plnka:
4 kusy vajce
200 gramov kryštálový cukor
2 polievkové lyžice kakao
250 gramov maslo
Dokončenie:
100 gramov čokoláda
100 gramov stužený tuk
  marhuľový džem
Postup

Cesto 1: Z múky, tuku, žĺtkov, cukru a pr. do pečiva vypracujeme cesto, ktoré na pomúčenej doske vyvaľkáme natenko a pomocou váľka preložíme na vymastený , hrubou múkou vysypaný plech. Potom ho potrieme marhuľovým džemom, rozotrieme naň druhé cesto a upečieme v mierne vyhriatej rúre. Na upečený a vychladnutý múčnik navrstvíme plnku, polejeme ju čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.

Cesto 2: Vajcia, bielky a cukor šľaháme nad parou do zhustnutia. Potom pridáme posekané orechy, posekané hrozienka a posekané kandizované ovocie a premiešame.

Príprava plnky: Vajcia, cukor a kakao šľaháme nad parou do zhustnutia. Krém necháme vychladnúť a potom pomaly pridáme do zmäknutého masla a nahladko vymiešame. Príprava polevy:

Stužený tuk roztopíme, pridáme polámanú čokoládu a vymiešame 

Celkový čas
5 minút
Čas prípravy
5 minút
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama