reklama

Parížsky krém

jaja64 , 29. 01. 2010 - 21:01

reklama

Ahojte dievčatá,
už dlhšie ma láka parížsky krém, kedysi som aj robila, ale neviem si predstaviť ním plniť tortu, dá sa to ? Drží to dobre, a nemáte nejaký dobrý osvedčený recept a radu ako postupovať ? A aký korpus najlepšie k nemu, a aká kombinácia je najlepšia podľa Vás, mám na mysli aj džem a tak...Vyplazený jazyk A ešte otázočka, nemáte recept na plnku z bielej čokolády ?TortaKvietokÚsmev


reklama


reklama

kovka, Pi, 29. 01. 2010 - 21:07

ja robim len falosny parizsky a je fantasticky. Ked som ho 1.x skusila tak som povedala, ze nie je lepsi a jednoduchsi coko krem ako tento, akurat ho nemozes dat pod potah, lebo sa potah topi.. Je fantasticky s bananmi a ribezlovym lekvarom (podla mna) Vyplazený jazykVyplazený jazykVyplazený jazyk

Ja davam falosny parizsky aj pod potah a este sa mi netopil.Potahujem s MMF.

hanka13, Pi, 29. 01. 2010 - 21:14

ja robím falošný parížsky od Henriety(daj do vyhľadavača) a potieram aj celú tortu a ešte sa mi nestalo,žeby sa mi poťah roztopil.To je moja skúsenosť-aj posledná torta,s bábätkom v košíku,je z tejto plnky.Hodia sa k tomu jahody,banány,orechy s rumom.Poťahujem WI,Pastou Dama top,Regallicou,Roll Dekor.Proste všetkými kupovanými hmotami.Slnko

jaja64, Pi, 29. 01. 2010 - 21:21

Práve som čítala ten parížsky od Henriety24, tú šľahačku mám ako dlho nechať prevrieť, a keď sa to má šľahať na druhý deň s tým maslom, má sa to najskôr samotné vyšľahať a až potom postupne pridávať maslo ?Úsmev

kovka, Pi, 29. 01. 2010 - 21:34

ja to varim kym to nezacne vriet a potom vypnem.. maslo vslaham do toho rovno nevyslahane..

erika43, Pi, 29. 01. 2010 - 21:57

falošný parížsky aj dávam pod MMF a ešte sa mi poťah netopil.Som s ním veťmi spokojna.Chutí celej mojej rodinke najviac.Na druhý den vyšľahám maslo a potom don všľahám krém.Je výborný s banánmi a samozrejme džem na piškotu.Slnko

hanka13, Pi, 29. 01. 2010 - 22:05

ja postupujem takto:večer si iba PREVARÍM šľahačku s cukrom(ubrala som 70 g,lebo sa mi zdal krém sladký),pridávam kakao a roztopenú,NIE horúcu Ceru-ak sú hrudky kakaa,tak rozmixujem ponorným mixérom horúcu zmes.Do rána nechám vychladnúť.Na druhý deň vyšľahám 750 g masla a pridávam po lyžiciach kakaový krém.Je tuhý a fantastický čokoládový.Ja robím už iba tento a používam kakao Coop Jednota,je tmavé.Vyskúšaj,nech sa daríSlnko

pravý parížsky- http://www.tortyodmamy.sk/?q=content/pravy-parizsky-krem

kovka, Pi, 29. 01. 2010 - 22:12

toto som nasla tu na stranke: pravy parizak:
"rozpúšťam 200g čokolády na 1 l šľahačky, 150g čokolády na 3/4 litra. Rozpustím, miešam, aby čokoláda nezhrčkavela, keď začne vrieť, odstavím a nechám vychladnúť, najlepšie do druhého dňa, a vyšľahám. Malo by ti to vyjsť na trikrát naplnenie 4 korpusov, dokopy asi z 8 - 10 vajec,priemer 24 cm. Cesto je najlepšie orechové, trené, z polohrubou múkou, aby bolo také ľahké. Pokojne môžeš aj obtrieť celú tortu touto šľahačkoui, poťahovka to vydrží, určite falošný marcipán, RDI, WI a K2"
- nepamatam uz od koho Úsmev

erika43, Pi, 29. 01. 2010 - 22:26

do vyhľadávača vpravo hore si daj čo chceš nájsť.A ono ti to nájde aj recepty a diskusie k tomu.Ja robím faloš.paríž.krém podľa HENRIETY.Aj teraz sa mi chladí na moju zajtrajšiu tortu.Robila som z 2šľahačiek.Slnko Korpus kakaový,džem marhuľ.,jahod./ nato banány

janica1, So, 30. 01. 2010 - 16:28

Ahojte!
Chystam sa tiez na krem od Henriety, vyzera mnamkovo. Prosim,kto uz s nim mate skusenosti, staci mi jedna davka (z 250ml slahacky)na tortovy formu priemeru cca 29cm? (2x naplnim + potriet tortu?)...ci radsej raz taku davku?
Dakujem!

kovka, So, 30. 01. 2010 - 18:18

ja myslim, ze staci.. vzdy ked ho robim, ta k sa mi aj zvysi Úsmev ale su tu aj skusenejsie baby..

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama