reklama

Parížska torta

Pridal/a Anonymný (bez overenia) dňa 07. 01. 2010 - 20:18 - Recepty
Parížska torta, Recepty na torty,

reklama

My ju voláme parížska, ale presnejšie je s výborným kakaovým vaječným krémom ;-)

Ingrediencie
Cesto:
9 kusy vajce
150 gramov práškový cukor
300 gramov mleté orechy
3 polievkové lyžice kakao
1 balík vanilkový cukor
1 balík prášok do pečiva
Plnka:
5 kusy vajce
200 gramov kryštálový cukor
2 polievkové lyžice kakao
375 gramov maslo
Postup

Cesto:

Cukor s kakaom premiesame, pridame 9 zltkov a vymiesame. V druhej miske vyslahame sneh z 9 bielkov, pridame orechy a kypriaci prasok. Po vymiesani obe masy spojime. Dame piect.

Plnka:

Cele vajcia vymiesame s cukrom do penista, pridame kakao. Potom vareskou miesame nad parou, kym to nie je teple. Po vychladnuti zmiesame s maslom.

Celkový čas
3 hod
Čas prípravy
3 hod
Čas varenia / pečenia
0 minút
Zatiaľ nehodnotené

reklama


reklama

lenka.pavlanska (bez overenia), Št, 07. 01. 2010 - 23:23

Bozkávam annaboros, veru nie, ved preto je tam tak vela orechov....bohuzialTortaÚsmev

lenka.pavlanska (bez overenia), Pi, 08. 01. 2010 - 20:24

mandula, uz si ju aj upiekla?

mandula, Ut, 12. 01. 2010 - 15:31

Tortalenka,jasne ze som ju nepiekla hned ked som pisala ale neskorsie,no ten kem je fakt dobry.PohodaObjímamKvietokSlnkoTorta

dica, Po, 11. 01. 2010 - 13:05

ak sa mozem pridat ja robim podobne cesto ale parizsky krem je original uvarene šlahackove smotany zmiesane s kakaom a cukrom, 24 hodin vychladene a vyslahane, cela torta sa poleje čokoladou ÚsmevSlnko

urcite vyborne ako vsetke lenkine tortickyÚsmevVyplazený jazyk nielen vyborne ale aj krasne

lenka.pavlanska (bez overenia), Pi, 12. 03. 2010 - 08:46

milocka, dakujem, to si krasne napisala, potesila si maBozkávamBozkávamBozkávam

tortu som skusala synovi na meniny a bola vynikajuca TlieskamTlieskamTlieskam ! len korpus bol dost nizky na to ze je z 9 vajec. Do akej velkej formy robite vy?

gabček, Po, 29. 03. 2010 - 21:47

Ja robím parížsky krém smotana+100ghorkej čokolády.Nehám prevariť,dám do chladu na 24hod.Potom to už len vyšľahám.Príprava tohto krému trvá cca.10min.ale zje sa ešte rýchlejšie.

lenka.pavlanska (bez overenia), Pi, 02. 04. 2010 - 20:53

malichova, som rada, ze torta chutila. korpus robim do formy s priemerom 26 cm Mrkám .

az 26 cm? Prekvapenie Tak potom nechapem preco ja som ho mala taky nizky ked som robila do 22 cm.... a to peciete 2 korpusy alebo ten 1 je taky vysoky ze vam z toho vyjde torta vysoka ako na foto?

lenka.pavlanska (bez overenia), Po, 19. 04. 2010 - 23:59

hm, neviem, preco to nevyslo. mne sa vzdy da prerezat na tri castiPrekvapenie

john200 (bez overenia), St, 21. 04. 2010 - 11:30

Linux Foundation complies with the United States ("US")/European Union ("EU") Safe Harbor framework as set forth by fcat exam the US Department of Commerce regarding the collection, use, and retention of data from the EU. Individuals who wish to file a complaint or who take issue with Linux Foundation's EU Safe Harbor policies should pcat direct such communication to Linux Foundation Legal Services - Privacy via written communication at the contact information provided below. Filing a complaint in English will expedite the process. Linux Foundation will investigate and attempt to resolve complaints regarding use and disclosure of personal information in accordance with the principles contained in this Privacy Statement. For complaints that cannot be resolved between Linux Foundation and the complainant, Linux Foundation participates in the dispute resolution procedures of compass test the panel established by the EU data protection authorities to resolve disputes pursuant to the Safe Harbor framework.Linux Foundation agrees to notify users of the following privacy principles: Notice, Choice, cscs exam Onward Transfer, Security, Data Integrity, Access, and Enforcement.

dadka1, So, 24. 07. 2010 - 13:40

still here why you give these things? This page is about something else is not it? You do not do For the first time .. so please never had it here .. Do not you understand? unless I write to you even Hebrew ..

katih, So, 24. 07. 2010 - 21:37

mnam , ten krem je jednucho jednoduchy, lahky, chutny Vyplazený jazyk

Dakujem za recept.dnes som piekla krpus a bol super,vysoký,chutný.perfektný. Áno

lenka.pavlanska (bez overenia), Ne, 17. 04. 2011 - 20:58

dakujem, som rada, ze sa vam dari Mrkám

lenka ten krem uz robim druhy krat je vyborny fakt len ja sa dost bojim su to predsa len vajicka nemoze sa nic stat?

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama