reklama

K2 pomoc

Tamik , 08. 07. 2009 - 23:44

reklama

Prvý krát idem robiť z K2.Čítala som tu rôzne názory.Kým som prišla z obchodu domov, K2 bola úplne mekká,dala som ju do chladničky.Teraz je zas úplne tvrdá.Kedy ju mám vybrať z chladničky keď ňou budem poťahovať tortu.Prvý krát robím košík.Kúpila som si aj valček.Prosím poraďťe akú hrúbku potrebujem vyvalkať a neztečie mi to potom,nezmekne to znovu keď to na svadbe vyložia napr.na stôl!


reklama


reklama

Keď s ňou budeš robiť, tak si ju vytiahni tak hodinku pred tým ako s ňou budeš robiť premies a hneď rozvaľkaj a poťahuj. VYvaľkaj si ju na 0,5 cm zhruba, to by malo stačiť. Stiecť ti nestečie, keď dáš tortu hneď po potiahnutí a ozdobení do chladničky, tak ti pekne stuhne, no a potom keď si ju budú preberať, tak si ju vytiahni trošku skôr z chladničky, ale tiež pokiaľ je to možné do trošku chladnejšieho prostredia, aby poťahovka neutrpela tepelný šok a neorosila sa ti. Pokiaľ sa tak stane, stačí ak tortu dáš na chvíľku do prievanu a orosenie by malo zmyznúť. Bohužiaľ v tomto počasí, keď je teplo a aj vlhko sa tomu len málokedy ubrániš. Veľa zdaru a dúfam že som aspoň trošku pomohla Mrkám

Spagi, Št, 09. 07. 2009 - 08:25

V tomto teple nemusis K2 vyberat z chladnicky skor. Vyber ju, prepracuj (to pojde najprv tazsie, ale teplom ruk sa Ti postupne nahreje), vyvalkaj a potahuj.

No neviem, ja na košík používam len falošný marcipán.
Ked som prvý krát poťahovala košík K2 a ešte som tam otlačila košíkový vzor, nedalo sa mi to preniesť na tortu.
Preto odvtedy robím košík len z falošného marcipánu.
Monika Slnko

Tamik, Št, 09. 07. 2009 - 22:40

No to mi ani nehovor,všetko už mám prichystané,torta je v chladničke,nech trocha stuhne a idem nato.Ale mám aj suroviny na salkový marcipán, ak by náhodou.Ďakujem za upozornenie,aspoň viem čo ma môže zaskočiť.Dám vedieť ako to dopadlo.

reklama
reklama
reklama
reklama

Časopis Torty od mamy

jarné číslo Torty od mamy 2024

reklama
reklama
reklama